fbq
Kotimaa
04.12.2022 10:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva
Linnan juhlat
Kaija Koo kännissä kuin käki, Jari Tervolle porttikielto! Muistatko nämä Linnan juhlien kohut?
Kotimaa
04.12.2022 10:00
Teksti: Leena Ylimutka|Kuvat: Seiskan arkisto ja Lehtikuva

Linnassa on tarjolla myös maankuulua boolia, joka on makeaa ja erityisen vahvaa. Se teki Kaija Koolle tepposet, ja pian suosikkiartisti oli kännissä kuin käki.

Kaija kertoo elämäkerrassaan, kuinka mukana ollut Antti Tuisku avasi Linnan ikkunan, jotta Kaija saisi raitista ilmaa päänsä selviämiseksi. Linnassa ikkunoiden availu on ehdottoman kiellettyä, sillä se sekoittaa sekä talon turvajärjestelyt että ilmastoinnin.

Kaija Koo

Lue myös: Muistatko Sanna Marinin erikoisen pukuepisodin? Näin tuleva pääministeri juhli Linnassa vuonna 2018

Tallasi mekkoa

Hjallis Harkimo tallasi punaisella matolla silloisen kansanedustavaimonsa Leena Harkimon laahuksen päälle.  Kiusallinen tilanne tallentui tv-kameroille. Erityisen noloksi tilanteen teki se, että Hjallis tamppasi Leenan laahusta peräti kahdesti. Leena joutui kohentamaan Jukka Rintalan suunnittelemaa mekkoa, sillä se oli tippua raskaana olleen kansanedustajan yltä.

Harkimot

Lahjoi presidenttiä

Linnan juhlien protokollaan kuuluu se, ettei presidenttiparille tuoda lahjoja. Niiden antaminen on paitsi turvallisuusongelma myös käytännössä hankala toteuttaa. Presidenttiparilla ei ole lahjapöytää, eikä lahjoja voi pitää kättelyn ajan kainalossa.

Umayya Abu-Hanna

Tästä säännöstä huolimatta toimittaja Umayya Abu-Hanna rikkoi sääntöä nolosti, kun hän ojensi presidentti Tarja Haloselle tyttärensä lahjan. Samalla Umayya hämmensi presidentin ja aiheutti turhaa jonoa.

Tekeytyi juhlavieraaksi

Toimittajille annetaan tiukat ohjeet siitä, miten Linnassa tulee työskennellä. Median edustajien on esimerkiksi pidettävä nimilappua kaulassaan, jotta heidät erotetaan juhlavieraista.

Jari Tervo

Jari Tervo vähät välitti ohjeesta ollessaan toimittajana Linnassa. Hän liittyi kättelyjonoon ja paiskasi presidentti Mauno Koivistolle kättä. Tapauksen myötä hän sai Linnaan porttikiellon, joka hänen kirjailijauransa myötä kumottiin.

Lue myös: Nyt puhuu Jari Tervo! Suosikkikirjailija täräyttää totuuden ”Etsä tiedä kuka mä olen” -kännistä: ”Näin teen joka kerta, ja vieläpä mielihyvin!”

Kaatuili parketilla

Näyttelijä Kari Väänänen aiheutti Linnassa yleistä pahennusta käytöksellään. Hän kaatuili parketille ja rytinöissä rikkoontui Linnan omaisuutta. Väänänen piti myös oman ”lehdistötilaisuuden”. Lopulta turvamiehet taluttivat suosikkinäyttelijän ulos taksiin.

– Enkä ollut edes humalassa, Kari väittää tuoreessa elämäkerrassaan.

Kari Väänänen

Minimekossa juhliin

Linnan pukukoodina on juhlapuku ja naisille se tarkoittaa täyspitkää juhlavaa pukua.  Pukukoodi ilmoitetaan kutsukortissa, mutta Vihreiden kansanedustajalta Hannele ”Hanu” Luukkaiselta tuo kohta oli jäänyt lukematta, sillä hän asteli Linnaan minihameessa. Vaikka tyylimokasta on jo 30 vuotta, näky on jäänyt kansakunnan verkkokalvoille. Hanun jälkeen Linnassa on nähty useita muita pukukoodimokia, mutta ei yhtään minihametta.

Hanu Luukkainen

Skandaalitappelu

Ex-europarlamentaarikko Riikka Pakarisen puoliso äityi tappelemaan Linnassa. Tilanne eskaloitui nopeasti, ja Vihreiden tuolloinen kansanedustaja Touko Aalto otti tilanteessa osumaa.

Touko Aalto

Väliin mennyt kansanedustaja Emma Kari sai viinit mekolleen. Tämä on tiettävästi ainoa kerta, kun Linnassa ovat nyrkit heiluneet.

Emma Kari

Tilaa Seiska tästä!
 
Oletko jo tilaaja? Lue tuoreimman Seiskan digilehti tästä.
 
Tuoreimman Seiskan löydät myös kaikista hyvin varustelluista Lehtipisteistä.
 
Kuulitko mehukkaan julkkisjuorun? Nappasitko kohukuvan? Soita 044 567 7777, tai lähetä vinkki lomakkeella.