fbq
Kotimaa
10.08.2022 08:15
Teksti: Anni Niittylahti|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram, Facebook
jussi hakulinen
Jussi Hakulinen kuoli kitara kädessään – näin julkisuudesta tutut läheiset muistavat sanoittajaa: ”Pariin viimeiseen puheluusi en vastannut”
Kotimaa
10.08.2022 08:15
Teksti: Anni Niittylahti|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram, Facebook

Laulaja ja lauluntekijä Jussi Hakulinen, 57, menehtyi tiistaina (9.8.). 

Lue myös: Satakunnan Kansa: Jussi Hakulinen on kuollut

Jussin pitkäaikainen ystävä Iku Tukiainen kertoi Iltalehdelle, että Jussin naisystävä oli huolestunut säveltäjästä ja pyytänyt erästä ystävää käydä tarkistamassa miehen kunnon. 

- Lähtö oli kaunis. Rokkarin lähtö, Iku sanoo. 

- Hän sanoi, että siellä se makasi, kitara kovasti nyrkissä ja silmät kauniisti kiinni. Hän kokeili pulssia, eikä siinä. Silitteli vähän päätä ja soitti hätänumeroon. 

Yö-yhtyeen alkuperäisen solistin kuolinsyytä ei tiedetä, mutta Iku itse epäilee sairaskohtausta. 

Ystävät muistavat

Lue myös: Viimeistä kertaa Yö-yhtyeen hittejä esittävä Jussi Hakulinen nousee lavalle Ellinoora-tyttärensä kanssa: Olen kasvattaja isolla K:lla

Kiitos ja kunnia-kappaleen Jussin kanssa tehnyt muusikko Herra Ylppö, 49, julkaisi koskettavan muistokirjoituksen sosiaalisessa mediassaan.

- Hei Jussi. Vuosia sitten otit muhun yhteyttä. Soitit sairaalasta. Kerroit että arvostat mua ja halusit tehdä yhteistyötä. Se oli hämmentävää. Olithan yksi lapsuuden sankareistani. Teimme yhteistyötä ja saimme jopa Iskelmä-Finlandian. Silloin soitit gaalasta ja sinua nauratti. Sanoit, että ”Enhän mä edes pidä iskelmistä.” 

Ylppö kertoo, että hänen ja Jussin välinen arvostus oli molemminpuolista. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Herra Ylppö (@herraylppo)

Kun Yön solisti Olli Lindholm kuoli, Jussi antoi Ylpölle luvan esittää muistokonsertissa minkä tahansa tekemistään kappaleista. 

- Olit oikea taiteilija. Levy-yhtiöt kyselivät sinulta hittejä, mutta et sinä mikään tehdas ollut. Muutama kuukausi sitten soitit ja puhuimme yli tunnin. Musiikkibisneksestä, Ollista, elämästä ja tulevasta Yön Viimeinen Varietee -konsertista.

Tekstin lopussa muusikko harmittelee, sillä ei ollut vastannut ystävänsä viimeisiin soittoihin. 

- Pariin viimeiseen puheluusi en vastannut. Oli jotain muuta. Harmi.

Yö-yhtyeen kanssa tiiviistä ja pitkää yhteistyötä tehnyt Suvi Teräsniska, 33, julkaisi myös oman kirjoituksensa Jussin muistolle. 

Hän vertaa tekstissä Yö-yhtyeen solisteja. 

- Jussi oli herkkä taiteilija, Olli enemmän käytännön tekijä, vastuunkantaja ja pomo. Molemmat jääräpäitä porilaisia, joita yhdisti ymmärrys hyvistä lauluista.

Suvia harmittaa, että Olli ja Jussi eivät koskaan ehtineet sopia välisiään riitoja. 

- Ollin poistuessa täältä aivan liian aikaisin minua suretti myös se etteivät nämä herrat päässeet koskaan sopimaan riitojaan, jossa taisivat riidellä enemmän asiat kuin ihmiset.

- Hyvää matkaa Jussi (sydän) Jos tuonpuoleinen on olemassa, niin maalliset riidat ovat nyt pieniä laineita siinä valtameressä.

Lue myös: Jussi Hakulinen välirikostaan Olli Lindhomin kanssa: Herkkyys katosi ja luottamus päättyi

Myös Jussin entiset bändikaverit ovat muistaneet ystäväänsä. 

Yön entinen rumpali Veikko Lehtiranta linkkasi Facebookiinsa Jussin Saanko laulaa tähdille-demon ja kirjoitti julkaisuun tekstin:

- Vie terveiset…