fbq
Kotimaa
26.07.2022 10:29
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto
Kaarina Suonperä
Julma tragedia varjosti edesmenneen Kaarina Suonperän elämää – tytär pakotti selviytymään
Kotimaa
26.07.2022 10:29
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska uutisoi eilen Kaarina Suonperän kuolemasta. Hän menehtyi 81-vuotiaana. Kaarinan Tiiu-tytär vahvisti suru-uutisen Seiskalle.

Lue myös: Tapakouluttaja Kaarina Suonperä on kuollut

Kaarina tunnettiin tapakouluttajana, ja hänen ammattinsa takia oli luonnollista, että hän oli tyylikäs pukeutuja. Kaarina nähtiin lähes aina pukeutuneena sinisiin vaatteisiin. Hänet tunnettiin vuosikymmeniä tapakulttuurin puolestapuhujana.

Pirteän ulosannin ja olemuksen takana oli kuitenkin rankkoja vaiheita kokenut ihminen.

Kaarina oli aikoinaan naimisissa eversti Teppo J. Suonperän kanssa. Aviomies kuitenkin koki traagisen kuoleman vuonna 1973, kun luutnanttina toiminut alainen ampui eversti Suonperän. Luutnantti tuomittiin teosta elinkautiseen, mutta presidentti Mauno Koivisto armahti hänet vuonna 1982.

Kaarina kertoi Apu-lehdelle vuonna 2020 tapauksesta, joka muutti hänen elämänsä. 

- Elämäni suurin suru on mieheni Teppo J. Suonperän traaginen kuolema. Asuimme varuskunnassa Hämeen lennostossa Tikkakoskella, kun eräs luutnantti ampui hänet tieten tahtoen. Olen tästä asiasta jatkuvasti onneton. Tyttäremme oli samana päivänä puolivuotias. Hänen vuokseen pakotin itseni toipumaan, Kaarina kertoi lehdessä.

Lue myös: Leskeksi jäänyt Tommy Fränti, 50, julkaisi riipaisevan päivityksen

Lisäksi hän myönsi, ettei ollut pystynyt käsittelemään asiaa, joka oli jättänyt häneen ”ikuisen avohaavan”. Myöhemmin Kaarina meni naimisiin liikuntaneuvos Pentti Kataisen kanssa.

Lue myös: Tapakouluttaja Kaarina Suonperä suomalaisista: Olemme hyvin minäkeskeisiä!

Kaarina Suonperä
Kaarina oli julkisuudessa vuosikymmeniä.
Tilaa Seiskan uutiskirje! »