fbq
Kotimaa
17.01.2022 11:08
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen
vappu pimiä
Jenkkiloma ohi! Vappu Pimiältä raju tilitys Suomeen paluusta: "Miten on mahdollista?"
Kotimaa
17.01.2022 11:08
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Timo Korhonen

Vappu Pimiä on ollut viisi viime viikkoa yhdistetyllä työ- ja lomamatkalla Yhdysvalloissa perheensä kanssa. Vapun poppoo on majaillut Los Angelesissa Manhattan Beachilla.

Maanantaina (17.1.) Vappu päivitti Instagramiin viimeisiä lomakuviaan ennen Suomeen paluuta. Perhe on nauttinut reissussa muun muassa auringosta ja paikallisten ystävien seurasta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vappu Pimiä (@vappendaali)

 

Lue myös: "Mites toi korona?" Jenkkeihin lähteneelle Vappu Pimiälle sataa kritiikkiä: "Mitäs siitä?"

Kuvien ohessa Vappu kertoo synkkiä mietteitään Suomeen paluusta.

- Kun ekaa kertaa pääsi reissuun lähes kahteen vuoteen, tuntui tämä reissu ihan erityisen tärkeältä. Oli ihana nähdä ystäviä, nauttia valosta ja auringosta sekä saada hetki elää melkein normaalia elämää, Vappu kirjoittaa.

Lue myös: Tältä Vappu Pimiä näyttää Amerikan-lomallaan - hehkuttaa uimapuvussa: ”Täällä kaikki oikein hyvin” - kuvat!

Vappu kauhistelee Suomen koronarajoituksia ja vertaa niitä Yhdysvaltojen rennompaan meininkiin.

- Nyt tässä matkalla Suomeen kyllä suoraan sanottuna vähän hirvittää. Salille ei saa mennä, ravintolaan ei saa mennä, elokuviin tai hyvänen aika saati konserttiin, sinne ei missään nimessä saa mennä. Tiedän että Suomessa monet asiat hoidetaan todella hienosti ja Amerikka saisi ottaa meistä mallia monessa asiassa, mutta kyllä mekin voisimme ottaa joissain asioissa vähän mallia heistä, Vappu kirjoittaa.

- Jenkeissä korona otettiin vakavasti, mutta kukaan asiantuntija tai valtion johtoon kuuluva ei panikoi tai lietso pelkoa. Ihmisiä kehotetaan rokotuksiin ja maskipakko kaikkialla sisätiloissa (osavaltio eroja varmasti on, tämä siis Kaliforniassa), mutta kaikki on normaalisti auki. Ravintolat auki, harrastukset auki, koulut ja leffateatterit auki, Vappu listaa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vappu Pimiä (@vappendaali)

Lue myös: Luksusta! Vappu Pimiä suuntasi bisnesluokassa lomalle - ensimmäinen kuva

- Ymmärrän, että sairaaloiden kantokyky on se, jolla asioita mitataan ja siksi kyllä täytyy ihmetellä, että miten on mahdollista, että hyvinvointivaltio Suomi laittaa koko maan polvilleen, kun tehohoidossa on reilusti alle 100 potilasta koko maassa? Tämä ihmetyttää minua suuresti, mutta mitäpä minä tiedän ja arvostan, jos viisaammat tässä valaisee, Vappu kirjoittaa.

Vappu lähettää voimia etenkin niille, jotka eivät tässä tilanteessa saa harjoittaa elinkeinoaan tai ammattiaan.

Vapun kirjoitus on poikinut kommenttikentässä paljon keskustelua Suomen koronarajoituksista.

"Samoilla fiiliksillä"

- Kiitos kirjoituksesta Samoilla ajatuksilla ja fiiliksillä palattiin myös sieltä Suomeen lasten kanssa, tanssialan yrittäjä Anitra Ahtola kirjoittaa.

Eräässä kommentissa kritisoidaan sitä, että Vappu ei ole huomioinut sitä, millaisella tolalla Suomen terveydenhoito on. 

- Paikkojen ja henkilökunnan puute on merkittävä. Eristyspotilaiden lisäksi on hoidettava toki myös muut potilaat. Tämä tilanne kuormittaa sairaaloja siinä määrin, että ainakin oman alueeni sairaala toimii aika äärirajoillaan. Henkilökunta sairastaa, eikä sijaisia ole. Osaajia, varsinkaan tehohoidon osaajia ei ole. Jos henkilökuntaa ei ole, tulee eteen tilanne jossa potilaspaikkojakin pitää sulkea. Suomi ei ole Amerikka, missä vain osa kansalaisista tulee hoidetuksi. Hienoa, kun nostat asiaa esiin, mutta tarkastelussasi uupui monta näkökulmaa, eräs hoitoalan ihminen kirjoittaa.

Vappu on vastannut hänelle näin:

- Kyllä, on mahdotonta laittaa yhteen postaukseen kaikkia näkökulmia, koska niitähän riittää. Tämä nyt lähinnä oli tällainen maallikon vertailu. Mutta, se on pakko todeta, että Jenkeissä sairaanhoitaja tienaa 6k kk palkkaa, joten uskon vahvasti että tässä myös yksi juurisyistä ongelmalle, Vappu summaa.

Kommenteissa moni Vapun someseuraaja kertoo nauttineensa Vapun reissukuvien katselemisesta.

- Oli mahtavaa seurata sun reissua. Itsekin niin toivoisin tuollaista kiihkotonta ja "paniikkivapaata" elämää meillekin. Täällä Suomessa ei oikein tunnu olevan tilaa muille mielipiteille kuin sille "että kaikki paikat kiinni, ovet säppiin, ihmiset pysykööt kotona", yksi kommentoija kiteyttää.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vappu Pimiä (@vappendaali)

Tilaa Seiskan uutiskirje! »