fbq
Kotimaa
18.01.2022 11:33
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova
jasmin hamid
Jasmin Hamid kuvasi tähtiä henkeäsalpaavissa mökkimaisemissa - somekansa haltioitui: "Ziizus mitä kuvia!"
Kotimaa
18.01.2022 11:33
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Atte Kajova

Näyttelijä ja sijoitusvaikuttaja Jasmin Hamid, 37, jakoi perjantaina (14.1.) upeita luontokuvia Instagram-tililleen. Jasmin kuvasi lumoavaa tähtitaivasta ilta-aikaan mökkimaisemissaan Saimaalla.

Kuviin tallentui muun muassa luminen Luonteri-järvi kuun valossa sekä Otavan tähtikuvio metsän yllä.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmin Hamid (@hamidjasmin)

Kuvatekstissä Jasmin paljastaa harrastaneensa nuorempana pitkään tähtitiedettä.

- Ala-asteikäisenä hakeuduin Ursan tähtikerhoon ja aika pian ajauduin ohjaajaksi. Seitsemän vuoden ajan pidin lapsille tähtikerhoa ja toimin yhtenä ohjaajista Ursan tähtileireillä, Jasmin kertoo kytköksistään tähtiteteelliseen yhdistykseen, Ursaan.

"Vanhat avaruuskirjat esille"

Jasmin muistelee lämmöllä takavuosien tähtibongauksia.

- Erityisesti talven havaintoretket ovat jääneet mieleen. Muistan kuinka puettiin lämpimästi päälle ja mentiin illalla tuntikausiksi makaamaan lumihankeen. Ihailtiin tähtiä, bongailtiin tähdenlentoja ja kuunneltiin jään pauketta, Jasmin kertoo.

- Silloin olin varma että päädyn vielä astronautiksi tai vähintään tutkijaksi. Enää ei kaikki tähtikuviot ole mielessä ja tänään tähtiä katsellessa olisin kaivannut planisfääriä avuksi. Täytyykin kaivaa vanhat avaruuskirjat esille ja kertoa omille lapsille avaruuden ihmeistä, Jasmin päättää.

Planisfääri on kiekoista muodostuva tähtikartta, josta näkee kiekkoja kääntämällä tähtitaivaan asennon sekä vuoden että vuorokauden eri aikoina.

Vuonna 2015 Santtu Hulkkosen kanssa avioituneella Jasminilla on vuonna 2018 syntynyt poika ja syyskuussa 2020 syntynyt tytär.

Someseuraajat ihastuksissaan

Jasminin someseuraajat ovat äimistelleet sitä, miten kauniita kuvia Jasmin on onnistunut nappaamaan tähtitaivaasta. Hämmästystä on lisännyt myös se, että kuvat on napattu pitkän putken sijaan ihan vain kännykällä.

- Ziizus mitä kuvia!!!! Aivan upeita, yksi someseuraaja ihailee.

- Vau, mitä kuvia! toinen komppaa.

- Uskomattoman kauniita kuvia, kolmas kiteyttää.

Jasminin onnistui ikuistaa myös upeat revontulet kuviin Etelä-Savossa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jasmin Hamid (@hamidjasmin)