fbq
Kotimaa
08.03.2023 15:30
Teksti: Satu Mäkilä|Kuvat: Nelonen, Instagram
Janne Nacci Tranberg

Janne "Nacci" Tranberg haluaa aiheuttaa "paskamyrskyn" – uusi kirja tulossa

Kotimaa
08.03.2023 15:30
Teksti: Satu Mäkilä|Kuvat: Nelonen, Instagram

Janne "Nacci" Tranberg, 49, on yksi Suomen tunnetuimmista rikollisista. Aikanaan Euroopan etsityimpien rikollisten listalle päätynyt Janne availee ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa. Mies on nyt julkaissut pätkiä uudesta kirjastaan, jonka nimeä hän ei vielä paljasta.

Moottoripyöräjärjestö Cannonballin entinen johtohahmo on päästänyt verkkosivunsa seuraajat hänen ihonsa alle ja kertoo tämänhetkisiä kuulumisiaan blogissaan. Pitkässä, pohdiskelevassa tekstissä mies tarjoilee tuoreen uutisen.

- Lähiviikkojen tapahtumat antavat aihetta oman selän taputteluun. Sainhan järjestyksessä kolmannen kirjani valmiiksi ja painoon. Samoin Vankilamyytit podcast-sarjan ensimmäisen tuotantokausi tuli valmiiksi. Olen minimalistisesti ylpeä. Ei ole itsestään selvää, että vankilassa saa aikaan kirjoja ja muuta sisältöä, tyytyväisyyteen on siis aihetta, hän alustaa.

Janne kehuu samalla vankilamyyttien toista puoliskoa Jonea, jonka kanssa työskentely on ollut hänen mielestään sujuvaa ja ennen kaikkea hauskaa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @janne.nacci

- Helpottaa nimittäin omaa tekemistä paljon, kun toinen on ammattilainen. Varmaan vähän sama, jos mentäisiin tekemään rikoksia Jonen kanssa, minä ammattilaisena vieressä auttaisin paljon. Odotan mielenkiinnolla, kuinka mun seuraajat ottaa uuden kirjan ja podin vastaan.

Kolmas kirja sekä podcast käsittelee vankilaelämää, rikoksia sekä niihin liittyviä tarinoita. Julkaisupäivät Janne lupaa ilmoittaa Instagram-tilillään.

Lue lisää: Mitä ihmettä? Janne "Nacci" Tranberg ryöpyttää vasikoita blogissaan - tilittää vankilaolojaan

Blogipostauksessaan Janne myös pohtii, kumpi on parempi formaatti, painettu kirja vai äänikirja.

- Henkilökohtaisesti pidän enemmän painetusta kirjasta, saan siitä enemmän irti ja pääsen paremmin sisään stooriin. Voi olla, että keskittymisellä on osansa asiassa, enkä tykkää kuunnella luetun jälkeen äänikirjaa, hän kertoo ja kyselee lisäksi seuraajiensa mielipiteitä asiasta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @janne.nacci

”Pysyn yhä rikoksien parissa”

- Kaksikymmentä vuotta rikoksia ammattina, vuosikausia vankilassa, kolme kirjoitettua kirjaa. Varmaan jotain muutakin, mutta tossa suurimmat. Tolla ansioluettelolla ei pääse töihin kovin moneen paikkaan siviilissä. Onneksi en ole työtön työnhakija, enkä siviilissä. Työllistän itse itseni nyt ja tulevaisuudessa, enkä todellakaan ole houkuttelevin sijoituskohde, huumeisiin liittyvän Katiska-liigan pomo tarinoi, ja paljastaa seuraavan siirtonsa.

- Mun seuraava juttu tulee läheltä omaa elinpiiriä, mutta ei kerro millään tavalla mun elämästä. Pysyn yhä rikoksien parissa, aihe on riittävän kiinnostava. Järjestyksessä neljännen kirjan valmistelut on jo aluilla, ensi keväänä tiedetään mitä syntyy. Voisko sanoa, sopimusta odotellessa. Vankilasta käsin kaikki on hitaampaa kuten olen sanonut monta kertaa, olen huono odottamaan, turhaudun nopeasti ja olen kärsimätön.

Lue myös: Kumpi rikollispomo tienasi enemmän? Janne "Nacci" Tranberg ja Niko Ranta-aho tahkoivat tiliä kalterien takana

Janne julkaisee blogissaan pätkän kirjastaan seuraajiensa uteliaisuuden nälkää taltuttaakseen. 

- Miltä näyttää? Tiputan ensi viikolla lisää. Kirja herättää takuulla ajatuksia, mutta on myös viihdyttävä. Olisi mukavaa, jos se aiheuttaisi paskamyrskyn, tavalla tai toisella. Kaikenlaista nillittäjää kun löytyy nykyään joka nurkalta. Mulle kuitenkin on tärkeintä palvella mun lukijoita ja tarjota heille realistisia kuvauksia rikos ja vankilamaailmasta, Janne lopettaa tekstinsä.

Otteita Jannen kirjasta voit lukea täältä

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @janne.nacci