fbq
Kotimaa
10.06.2022 10:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Seiskan toimitus
Hurtein hauva -finalistit
Hurtein hauva -finalistit esittäytyvät – katso kuvat hurmaavista ehdokkaista
Kotimaa
10.06.2022 10:00
Teksti: Sari Nurmo|Kuvat: Seiskan toimitus

Seiskan lukijat pääsevät valitsemaan Suomen Hurteimman hauvan.

Äänestää voit täällä: Mikä on Hurtein hauva 2022? Äänestä suosikkiasi!

1. LUMI 7v. Rovaniemi

1

Isäntäni kuvailee minua reippaaksi ja kiltiksi, mutta kyllä osaan heittäytyä itsepäiseksikin. Päivärutiineihini kuuluvat sauna ja aikainen nukkumaanmeno. Osaan tehdä temppuja, jos huvittaa, ja lempipuuhaani ovat patikkaretket Lapin luontopoluilla.

2. FIFI 4 v. Espoo

2

Älä anna lutuisen ulkomuotoni hämätä; olen pieni pomeraniantyttö, mutta suojelen emäntääni urheasti kaikilta, jotka uskaltavat liian lähelle. Vieraisiin suhtaudun epäillen, mutta pörröisen kuoreni alla on veikeä vesseli, joka saa hymyn ihmisten huulille.

3. HULDA 1 v. Helsinki

3

High five Seiskan lukijoille! Olen huoleton berninpaimenkoira, joka on kaikkien hauvelien paras kaveri. Rakastan myös ihmisiä, etenkin tenavia. Kookkaalla, lempeällä olemuksellani ja siniruskeilla silmilläni hurmaan päiväkävelyllä jokaisen vastaantulijan.

4. MINNI 14 v. Karkkila

4

Kiltti seniorineiti ilmoittautuu kisaan. Kuuloni ja näköni eivät kenties ole yhtä terävät kuin nuorena, mutta jaksan yhä touhuta perheeni mukana. Eläkepäivinäni käperryn mielelläni ihmisten kylkiin, sillä mikään ei ole niin ihanaa kuin hellät rapsuttelut.

5. MILLA 5 v. Raasepori

5

Pitkäkarvaisten collieiden tapaan olen täydellinen ystävä: kiltti ja uskollinen. Aktiivisena tyyppinä harrastan agilityä ja tokoa sekä kesäisin rakastan uida. Pallot ja kongit ovat ihan kivoja, mutta ehdoton lempparileluni on iso nalleni.

6. TASKUMATTI 6 v. Soini

6

Toimin kampaamokoirana kahden chihu-kamuni kanssa. Olen kiistatta kolmikon kunkku mutta myös todellinen rakkauspakkaus, ja nautin jokaisesta asiakkailta saamastani halista.

7. MANU 1 v. Varkaus

7

Rutulla oleva naamani hämää – ei, en ole surullinen. Päinvastoin olen mahdottoman iloinen ja vilkas bokseripoika. Herkuttelen tuorekurkuilla ja riehaannun palloista ja vetoleluista. Parasta on kuitenkin pötkötellä sohvan nurkassa seuraamassa maailmanmenoa.

8. MELLI 3 v. Joensuu

8

Olen Kermakaramelli, kavereiden kesken Melli. Lapsuuteni oli ankea, mutta onneksi poliisi nappasi minut turvaan huonoista oloista. Enää en ole huonossa kunnossa enkä pelkää ihmisiä. Uuden perheeni avulla opin ulkoilemisen taidon ja leikin riemun, ja minusta on tullut elämäniloinen hurtta.

9. MINNI 9. 3 v. Köyliö

9

Tiedetään, olen suttuinen murre. Mutta minkäs minä luonnolleni voin, kun niin rakastan möyhiä hiekkaa ja multaa. Katsos, olen mestari pyydystämään myyriä. Ja näissä hommissa saa kaupanpäällisenä hoitavan savinaamion.

10. JUSU 15 v. Luvia

10

Olen ylpeä sukujuuristani: minussa on karkeakarvaista kettuterrieriä, saksanpaimenkoiraa, huskya, bordercollieta, karjalankarhukoiraa ja seiskarinkoiraa. Vaikka nivelrikko vaivaa, niin vilkkaana olen pysynyt, ja vielä näin seniori-iässäkin jahtaan häntääni ja leikin pehmoleluilla.

11. MAX 6 v. Vaasa

11

Jos pitää kahdella sanalla kuvailla itseään, niin sanoisin olevani vauhdikas ja iloinen kaveri. Jonkun mielestä saatan olla hieman polleakin, sillä rakastan poseerata kameralle. Kyllä tätä hymyä kannattaakin esitellä!

12. JULIUS 9 v. Kotka

12

Myönnetään, olen vähän hassu: autoamme vahdin hampaat irvessä, mutta koirapuistossa pupu menee pöksyihin, ja istun ujostellen sylissä. Toisaalta auto on maailman hienoin paikka, ja voisin istua kyydissä päivät pitkät. Kunhan saan matkaevästä, sillä muuten örisen muilta korvat lukkoon.

13. LOLA 3 v. Vantaa

13

Kuten kuvasta näette, osaan tehdä temppuja – kunhan saan kiitokseksi herkkuja. Isot, mustat koirat saavat minut tutisemaan pelosta, mutta muuten olen kaikkien hauvojen kaveri. Kuljen uskollisesti kaikkialle emäntäni perässä, ja joskus olen ollut kuulevinani hänen kutsuvan minua perskärpäsekseen.

14. ALMA 6 v. Kuopio

14

Mummon ja ukin sanoin olen elämäniloinen vanhapiika, joka rakastaa juosta liitokiekon perässä. Kun karistan kaupungin pölyt tasssuistani ja suuntaan maalle mummolaan, pistän pihalla tanssiksi. Katsokaa, mitkä moovit!

15. NINJA 2 v. Oulu

15

Tämä on jo kuudes pehmo-oravani, aiemmat olen nitistänyt kelvottomaan kuntoon. Mammani silmissä olen touhukas ja energinen höpsöntuu. Mottoni on ”aina valmis hauskanpitoon”.

16. TIGO 5 v. Sastamala

16

Rodustani minulla ei ole tietoa, mutta olen syntyperäinen kreikkalainen adonis, joka sai uuden elämän Suomessa. Heikkouksiani ovat lähimmäisriippuvuus ja herkuttelu. Erityistaitojani ovat ruuan piilottelu ja sosiaalisuus, sillä tulen kaikkien kanssa toimeen.

17. HECTOR 3 v. Kuopio

17

Olen Hector, tutummin Heka, mahtipontinen kuopiolainen. Elämäni on bokserimaiseen tyyliin täyttä sekoilua aamusta iltaan. Etenkin Seitsemän uutisten aikaan minuun iskee hallitsematon riehukohtaus, jolloin koettelen emäntäni kärsivällisyyttä.

18. PIMU 2 v. Loviisa

18

Täällä Loviisassa minut tunnetaan komeista korvistani ja sosiaalisena, leikkisänä kaverina. Asustelen maaseudun rauhassa, mutta voi että, miten tykkään hypätä auton kyytiin ja käydä ihmisten ilmoilla. Perheeni sanoo minua kyyläksi, koska vahtaan kaikkea liikkuvaa. Minkäs sitä uteliaisuudelleen voi!

19. DAISY 2 v. Siilinjärvi

19

Höpsö, menevä, touhukas, älykäs... tässä muutamalla sanalla luonteeni. Olen mahdottoman taitava: kiipeän liukkaita tikkaita ja hypin esteiden yli. Pystyn myös jahtaamaan häntääni ainakin sata kierrosta tulematta pökkyrään – tee itse perässä! Elämäni suurin saavutus on pentukatraani.