fbq
Kotimaa
11.05.2022 12:34
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto
Espan kaahaaja
Helsingin Esplanadin kohukolarin tutkinta etenee - poliisi: kuljettaja ei ollut päihtynyt
Kotimaa
11.05.2022 12:34
Teksti: Monica Ollas|Kuvat: Seiskan arkisto

Vappuaattona Helsingin Pohjoisesplanadilla tapahtuneen kolarin esitutkinta on edennyt.

Lue myös: Poliisi vahvistaa: Helsingin Esplanadin turmakuskin kyydissä oli matkustaja

Poliisi tiedotti asiasta tänään keskiviikkona (11.5.). Poliisin mukaan epäilty ei ollut tapahtumahetkellä päihtynyt. Asiassa on kuultu yli 20 henkilöä. 

– Rikoksesta epäillylle suoritetun humalatilatutkimuksen tulokset ovat valmistuneet, eikä henkilöä enää epäillä törkeästä rattijuopumuksesta. Hän ei ollut tapahtumahetkellä päihtynyt, tiedotteessa mainitaan. 

Lue myös: Silminnäkijä kertoo Espan turmakuskista: “Se tyyppi ei ollut selväpäinen”

Poliisista kerrotaan, että ajoneuvon kulkema reitti on tarkentunut ja on pääosin tiedossa. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tässä vaiheessa tiedota reitistä enempää.

Kaahaajan ajoneuvon tekniset tutkimukset ovat poliisin mukaan käynnissä ja tulevat kestämään viikkoja.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei tiedota ajoneuvon nopeuksista tai muista teknisen tutkimuksen tuloksista ennen raportin valmistumista. 

Asiantuntijat tekevät nyt työnsä ja poliisi sekä syyttäjä linjaavat tarvittaessa tutkintaa ja nimikkeitä tulosten perusteella, toteaa tutkinnanjohtaja Lasse Lagerbohm tiedotteessa.

Lue myös: Espan turmakuski selittää erikoisesti kaahauskolarointiaan: ”Olen rakastunut ja se on ’huumannut’ minua”

Poliisi pyytää tapaukseen liittyviä konkreettisessa vaarassa olleita henkilöitä ilmoittautumaan. Jos olet joutunut tilanteessa väistämään epäillyn ajamaa autoa ota yhteyttä vihjeet.helsinki@poliisi.fi -osoitteeseen.

Erityisesti poliisi on kiinnostunut puhuttamaan Aleksanterinkadun ja Katariinankadun risteyksessä, Katariinankadun puoleisella suojatiellä seisonutta miestä, joka liikkui pienen lapsen kanssa. Mies ja lapsi olivat suojatiellä, kun mies huomasi mustan auton tulevan Katariinankatua Pohjoisesplanadilta päin ja nosti lapsen kainaloista jalkakäytävälle ja poistui suojatieltä. Epäillyn kuljettama ajoneuvo ohitti miehen ja lapsen noin metrin päästä, Lagerbohm mainitsee.

Lisäksi poliisi on kiinnostunut kaikista tapaukseen liittyvistä kansalaisten taltioimista videoista tai valvontakameratallenteista. Erityisesti Pohjoisesplanadin loppupään osuutta kuvanneita henkilöitä pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä tapahtumien selvittämiseksi osoitteeseen vihjeet.helsinki@poliisi.fi.