fbq
Kotimaa
21.03.2023 15:35
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram
Hannu Pikkarainen

Hannu Pikkarainen rehellisenä: kuvaa vain osan syömisistään someen

Kotimaa
21.03.2023 15:35
Teksti: Milla Leinonen|Kuvat: Seiskan arkisto ja Instagram

Liikuntavalmentaja ja ex-jääkiekkoilija Hannu Pikkarainen, 39, kertoo avoimesti ruokailustaan.

Lue myös: Hannu Pikkarainen muuttaa Lappiin: "Totisinta totta"

Hannu vastasi someseuraajansa kysymykseen, jossa tiedusteltiin, onko hän muuttanut ruokailutottumuksiaan vuosien varrella.

- Syötkö eri tavoin kuin pelatessasi kiekkoa? Näyttää, että syöt melko vähän, joskin... kysymyksessä luki.

Hannu vastaa kysymykseen pitkästi Instagramin tarinoissaan. Hän toteaa, asiasta voisi puhua tai kirjoittaa paljonkin.

- Ehkä noin 10 vuotta sitten mulla alkoi muuttua ruokavalio tai tapa syödä. Muun muassa lautasmalli. Aloin katsoa tiukemmin turhien hiilarien käyttöä ja esimerkiksi leivän puputtaminen huikopalaksi ja muutenkin jäi pois. Leipä on mulle nykyäänkin sellanen herkku silloin tällöin, Hannu kirjoitti maanantaina (20.3.) Instagramissa.

"Suklaapatukka ei lähde mukaan"

Liikuntavalmentajana kertoo, ettei noudata mitään erityistä ruokavaliota, mutta koettaa tehdä oikeita valintoja ja ennakoida tilanteita.

- Se suklaapatukka siitä kaupan kassalta ei lähde mukaan. Ja jos lähtee, oon tehnyt jotain väärin jo aiemmin. Eli ei nälkäisenä kauppaan. Ja mieluummin se banaani tai omena huiviin heti siinä kasseja pakatessa.

Kirjoituksen taustalla näkyy uunipellilla kolme kanan koipireittä, uunijuureksia sekä kattilassa riisiä.

- Eilen söin muun muassa kaikki nää. Se, että mä laitan osan lautasannoksista kuvina tänne, ei tarkoita, että se olis ainut mitä syön päivän aikana. Niiden tarkoitus on vähän inspiroida, että mitä ja miten kannattais syödä. Aina ei tarvitse lautasen pursuta ruokaa kun sitä voi ottaa sitten tarvittaessa lisää... tämähän on opetettu jo lapsena, Hannu tilittää.

Lue myös: Hannu Pikkaraisen raiskaussaaga jatkuu – uusi käsittely tulossa

Karkkia ja viiniä

Seuraavassa Instagramin tarinassa näkyy kaksi tortillapitsan näköistä lättyä kuorrutettuna juustolla ja kastikkeilla. Pitsalautasten vieressä on karkkikulho, Cokis-tölkki, olut ja punaviinipullo.

- Eli herkuttelen ja ajoittain liikaakin. Siitä ei tuu hyvä olo. Mutta sekin on fakta, että mitä enemmän liikkuu, niin sitä enemmän voi sallia itselleen herkuttelun. Senkin takia siis kannattaa liikkua.

- Ja se miks mä en haluu tänne jokaista karkkia kuvata on se, että mä itekin joskus sorrun kun nään jonkun muun karkit ja pullat. Koitan siis mieluummin inspiroida hyviin valintoihin, Hannu selventää.

Hän kertoo olevansa nyt hyvinvoinnin kannalta paremmassa kunnossa kuin peliurallaan.

Lue myös: Näin toimii Hannu Pikkarainen valmentajana: "Ei tää kaikille sovi"