fbq
Kotimaa
06.07.2022 11:27
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen
Marko Björs
Eeva: Marko Björs hautoi itsemurhaa: "Minulle tuli itsetuhoisia ajatuksia"
Kotimaa
06.07.2022 11:27
Teksti: Tanja Korpela|Kuvat: Matti Matikainen

Kouluratsastaja, maajoukkuevalmentaja, malli ja korusuunnittelija Marko Björs, 53, palaa tuoreessa Eeva-lehden haastattelussa rankkoihin nuoruusmuistoihinsa.

Marko oli rankan koulukiusaamisen uhri. Ratsastuksesta ja eläimistä pitänyt herkkä poika oli erilainen nuori muiden joukossa. Marko muistelee monen ajatelleen tuolloin, että ratsastus on tyttöjen laji.

Markoa nimiteltiin koulussa. Hänen päätään hakattiin rautaiseen pyörätelineeseen niin, että ikenet vuotivat verta.

Kiusaaminen vei Markon ajatukset synkkiin vesiin.

- Minulle tuli itsetuhoisia ajatuksia. Kun ajoin pikku mopollani tallilta kotiin, saatoin miettiä, että kärsimys loppuisi, jos vain ajaisin rekan eteen, Marko paljastaa Eevan haastattelussa.

Marko linjaa, että hevoset pelastivat hänet.

- Ne olivat lopulta syy jatkaa elämää, ja tallista tuli paikka, jonne paeta. Muistan yhä, miten itkin ahdistustani karsinan nurkassa. Siellä kukaan ei pilkannut tai tuominnut, Marko kertoo.

Sittemmin Markosta tuli kouluratsastuksen Suomen mestari ja hevospiireissä hän on tutustunut jopa Britannian prinsessa Anneen sekä oopperalaulaja Luciano Pavarottiin.

Lue myös: Marko Björs ei kanna kaunaa Rakkauden seikkailusta häipyneille miehille: ”En ole ylijumala, joka valitsee jonkun”

Tuli kaapista

Marko tuli julkisesti kaapista ulos tänä keväänä, sillä hän tähditti Marko Björs – rakkauden seikkailu -ohjelmaa. Joulukuussa 2021 Etelä-Afrikassa kuvatussa sarjassa kymmenen miestä tavoitteli Markon sydäntä. Markon uraa ja elämää on seurattu yli 30 vuotta, mutta Marko ei koskaan aiemmin tuonut julkisuudessa esille homoseksuaalisuuttaan.

- Olen aina patistanut ihmisiä epämukavuusalueelle, olemaan rohkeita ja heittäytymään. Olenko koskaan itse tehnyt niin? En. Nyt tein ja en kadu, Marko kirjoitti ohjelman julkistamisen aikaan Instagramiin.

Lue myös: Julkkisratsastaja Marko Björs tuli vihdoin kaapista: "Oloni on vapautunut"

- Enää ikinä en tahdo elää jarru päällä, varjoissa, väistellen. Oloni on vapautunut, iloinen ja kevyt, Marko summasi tuntojaan.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »