fbq
Kotimaa
24.09.2022 15:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram
Akseli Herlevi
Akseli Herlevi pohtii tappamisen oikeutusta: ”Pitää ymmärtää..”
Kotimaa
24.09.2022 15:30
Teksti: Miikka Ylä-Jussila|Kuvat: Seiskan arkisto, Instagram

Julkkiskokki ja burgerimies Akseli Herlevi jakoi Instagram-tililleen eilen perjantaina (23.9.) syvällistä pohdintaa sisältävän päivityksen.

Lue myös: Burgerimoguli Akseli Herlevin suhtautuminen lihaan muuttui Farmi Suomen kuvauksissa: "Siinä oli jatkuvasti moraalinen dilemma päällä!"

Akseli nimittäin oli ollut metsästämässä, joka sai hänet pohtimaan suomalaisten ”metsäläisyyttä” sekä esimerkiksi eläimen tappamisen oikeutusta.

- Me olemme metsäläisiä ja oon siitä ylpeä. Ehkä välillä karkeita tavoiltamme, mutta nöyriä, uteliaita ja arvostamme luontoa. Jotta voit saada jotain luonnosta, sitä on pyydettävä ja annettava jotain. Aikaa ainakin ja määrättyä rauhallisuutta ja nöyryyttä, koska hosumalla se ei onnistu. On myös ymmärrettävä mikä on tarpeeksi. Sen jokainen päättää itse.

- Tulee joka metsästysretkellä mietiskeltyä tappamisen oikeutusta. Metsästys on tietysti paljon muutakin ja se ehkä lopulta kulminoituu ravintoon. Jos meinaat syödä lihaa, pitää ymmärtää mistä liha tulee. Toisaalta villieläin on saanut elää koko elämänsä lajillensa tyypillistä elämää. Kun teen päätöksen ampumisesta, pyrin siihen että tulos on selvä, niin ettei ylimääräistä vahinkoa syntyisi. Ja kun valmistan riistaa ruoaksi niin yritän olla pilaamatta sitä, koska silloin sen eläimen elämä olisi ollut täysin turha. Lisäksi pyrin laskemaan montako henkeä kulloisellakin riistamäärällä on tarkoitus ruokkia ja se määrittää reseptin. Siispä metsästäminen on lopulta filosofiaa ja ruoanlaitto matematiikkaa, hän myös pohtii.

Lue myös: Akseli Herlevi närkästytti yökerhoväen - marssi jonon ohi ravintolaan

Päivityksen yhdessä kuvassa näkyy pyydettyä saalista. Lopuksi Akseli jakaa tiedon omista tulentekotaidoistaan.

- Edelleen tunnen olevani kakkosluokan metsäläinen ja saamaton Suomen mies koska en saa aina tulia tehtyä ensimmäisellä sytyttämisellä. Pitäisi osata, hän päättää tekstinsä itkunauruhymiöllä höystettynä.

Akselin avovaimo, vuoden 2021 Miss Suomen 1. perintöprinsessa Emmi Suuronen on kommentoinut kultansa päivitystä sydänemojilla.

Akseli Herlevi
Akseli onnitteli Emmi-kultaansa missifinaalin päätyttyä syksyllä 2021.

Moni Akselin seuraajista on kehunut burgerimiehen sanomaa.

- Luonto ja sen kunnioittaminen on metsästyksen ydin. Luonto antaa, jos on antaakseen. Ja vaikkei anna, siitä voi nauttia näkemällä ja kokemalla, eräs seuraaja pohtii.

Lue myös: Oho, Akseli Herlevi ja missirakas Emmi Suuronen paljastivat sänkypuuhiensa nippusideniksin