fbq
Kilpailut
23.09.2022 07:58
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Kuka meistä on mainioin mirri?
Kuka meistä on mainioin mirri? Ota osaa Seiskan lemmikkikisaan ja äänestä voittaja!
Kilpailut
23.09.2022 07:58
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Kilpailu on päätynyt

KUKA MEISTÄ ON MAINIOIN MIRRI?

Ota osaa Seiskan lemmikkikisaan ja äänestä voittaja. Anna äänesi 9.10. mennessä.

Vuoden 2022 Mainioin mirri palkitaan Biofarmin laadukkaalla tuotepaketilla ja äänestäjien kesken arvomme 3 Seiskan vuosikertaa.

Ehdokkaat ovat:

Bubbles
Bubbles

1. Bubbles 1 v. Lohja

Herään aamuisin, kun perheeni äiti lähtee töihin. Minä tulen mielelläni vessaan mukaan, koska nautin vedestä ja peseytymisestä. Olen superkiltti, mutta iltavilli poikakissa. Minulla on myös omat Instagram-sivut.

Elmeri
Elmeri

2. Elmeri 4 v. Hollola

Luonteeltani olen sosiaalinen ja kovasti kiintynyt naapuruston ihmisiin. Minusta on mukava puskea kävelylenkillä pihan ohittavia ihmisiä jalkaan, ja nautin kovasti rapsutuksista. Talvella on ihana levätä takkatulen lämmössä, ja kesällä ulkoilen ahkerasti. Minulla on kotona kaksi kissakaveria, ja paras ystäväni on naapurin Ruttu-koira.

Elvis
Elvis

3. Elvis 1 v. Mallorca

Varsinainen asuinpaikkani on Mallorca, mutta kesäisin asun Hangossa. Suomessa on kivaa, kun ei ole liian kuuma. Tykkään leikkiä palloilla ja leluhiirillä. Kannan niitä suussani ja haen niitä, kun joku niitä minulle heittelee. Tukkalenksut ovat myös intohimoni ja niitä varastelen leikkeihini. Vesi ei minua pelota. Kun joku on suihkussa, istun vieressä ja vahdin. Kello 7 aamulla mouruan ja leikin herätyskelloa, että pojat heräävät kouluun. Olen todella kiltti ja helppo kissa.

Enni
Enni

4. Enni 12 v. Turku

Kymmenen vuotta sitten olin rescue-kissa ja tulin emäntäni luo hätäsijoituksella. Emäntäni rakastui minuun ensisilmäyksellä ja lunasti minut itselleen, jottei minun tarvinnut enää koskaan muuttaa muualle. Enää ei ole tarvetta mennä sängyn alle piiloon tai pelätä hiustenkuivaajaa. Nautin rapsutuksista ja rauhasta.

Epeli
Epeli

5. Epeli 5 v. Kerava

Pentuna olin villi ja kaiken tuhoava katti. Varsinkin sähköjohdot ja avainniput kiinnostivat tosi paljon. Nykyään elelen sisäherrana arvoni tietäen, sillä olenhan ehdottomasti Keravan komein kolli. Lempipuuhaani on köllöttely ja herkkutikkujen maistelu. Metsästysfiiliksen tullessa valmis lihapulla tai kanafileepala on oiva vastus.

Hilma
Hilma

6. Hilma 7 v. Tuusula

Olen rauhallinen ja rapsutuksia rakastavat kissa, mutta välillä muutun villiksi tiikeriksi, ja silloin lelut saavat kyytiä. Yleisemmin minut löytää nukkumasta mitä ihmeellisimmissä asennoissa. Taidan olla melkoinen herkkusuu, sillä namupaloilla lupaan olla elinikäinen ystäväsi.

Hulina
Hulina

7. Hulina 7 v. Kiiminki

Minä olen seikkaileva löytökissa. Olen ollut reissukaverina Norjan jylhissä vuoristoissa kiipeilemässä sekä kirkkaissa vesissä suppailemassa. Talvisin moottorikelkkailemme tuntureilla, ja ympäri vuoden juoksen koirien agility-esteillä. Perheemme kolmevuotias tytär on paras kaverini. Olen esiintynyt erilaisissa mainoksissa, ja voipa minut nähdä myös Pelle Hermanni -elokuvan kakkososassa.

Ismo
Ismo

8. Ismo 5 v. Jyväskylä

En ole ihan varma iästäni, sillä minut haettiin viisi vuotta sitten löytöeläinkodista. Olen sisäkissa, mutta nautin mökkielämästä suunnattomasti. Joutsan syrjäseuduilla tapasin tuuletusikkunan kautta jopa suden ja ilveksen. Rakastan karttoja, ja otan ne haltuun istumalla niiden päälle. Suosikkikarttani on tähän mennessä Katalonian alueelta tuotu Vall de Nurian kartta.

Jere
Jere

9. Jere 1 v. Valkeakoski

Rodultani olen neva masquerade. Rakastan ruokaa ja muiden kissojen kiusaamista. Laiskaksikin minua sanotaan, ja otan yleensä rennosti, siksipä minua on verrattukin Karviseen. Joka tapauksessa olen hellyttävä ja suloinen kissa.

Jessi
Jessi

10. Jessi 5 v. Kouvola

Mie oon harvinaisen seurallinen kisu. Tykkään aina maata ihan selälläni jalat taivasta kohti. Mie käyn mamman kans suihkussa enkä päästä mammaa yksin edes vessaan. Tykkään kaikista ihmisistä ja eläimistä. Miulla on täällä Humi-dreeveri kaverina. Jos mie nään et Humia mennään lenkittämään, mie yritän päästä mukaan ja kyl mie aika pitkälle salaa seuraankin. Mie olen kova poika syömään. Kerjään ruokaa useammalta ihmiseltä peräkkäin. Kun eihän ne ikinä huomaa, et mie oon just syöny. Mamma ja pappa sanoo aina, et kyl ne on näht paljo kissoja, mut ei koskaa miun laista persoonaa. Kai mie oon vähä koiramainen.

Kaneli
Kaneli

11. Kaneli 1 v. Tampere

Tulin omistajalleni joulukuussa 2021 Kissojen katastrofiyhdistykseltä Tampereelta. Alun perin oli tarkoitus jäädä ensikotiin, mutta löysimme toisistamme turvan ja rakkauden heti ensi hetkistä lähtien. Rakastan paperipusseja, lankakeriä ja pompuloita. Hepuleita tulee päivässa useampia, mutta välillä nukuttaa ja sitten nukunkin 5–12 tuntia putkeen. Minut on opetettu reissaamaan ja kulkemaan ulkona valjaissa. Ulkona on aina jännittävää ja uusia hajuja mitä tutkia.

Kari
Kari

12. Kari 4 v. Jyväskylä

Minua kutsutaan Karvisen nälkäiseksi kaksoisolennoksi, ja olen aina huomiota vailla. Olen myös hyvin äänekäs ja ei varmasti jää huomaamatta, mikäli olen jotain vailla - yleensä ruokaa, ja sen suhteen olen varsin kaikkiruokainen. Minulle maistuu niin kanakeitto kuin lasagnekin. Asustelen ystäväni vanhan ja viisaan Punkki-kissan kanssa. Painimme, ulkoilemme ja tarkkailemme ötököitä ja lintuja yhdessä.

Mikko
Mikko

13. Mikko 6 v. Rauma

Rodultani olen american curl ja minulla on rodulleni tyypillistä erikoisen näköiset korvat, jotka kiertyvät taakse poispäin kasvoista. Olen luonteeltaan leikkisä, vilkas, utelias ja seurallinen sylikissa ja tykkään vesileikeistä.

Neppis
Neppis

14. Neppis 4 v. Sipoo

Olen aivan hulluna pahvilaatikoihin. Ei mitään väliä, onko laatikko iso vai pieni, mutta sinne on pakko päästä. Olen aika ilmeikäs kissa. Palvelusväkeni sanoo minun olevan sekavin, söpöin ja ihanin kissa mitä maailmasta löytyy.

Oliver
Oliver

15. Oliver 9 v. Kajaani

Palvelijani sanovat minua mainioksi, koska tungen ja änkeän joka paikkaan. Kesäisin tykkään metsästää heinäsirkkoja, hengailla ulkona ja terassilla. Talvisin saunon erityisen paljon, ja olen hankkinut itselleni ikioman saunavuoron. Se venähtää usein aamuyön puolelle, koska olen saunafriikki. Sieltä kömmin palvelijan viereen. Olen mukavuudenhaluinen, mutta tarvittaessa olen myös oikea kullannuppu. Rodultani olen ragdoll.

Ragnar
Ragnar

16. Ragnar 2 v. Muhos

Haluan olla kaikessa mukana. Kun isäntä menee lumitöihin, täytyy minun päästä mukaan. Istahdan lumilapioon ja odotan, että minua vedetään lumessa. Pyykkipäivänä juoksen häntä suorana pesukoneen päälle, kun kone alkaa lingota. Olen erittäin seurallinen ja huomionkipeä, rakastan ulkoilua ja valjaissa olemista. Parin tunnin kävelylenkit pellon reunalla ovat mukavia ja tuttua hommaa. Sillä ei ole väliä, sataako vettä vai onko 25 pakkasta, nautin talvesta ja pakkasesta.

Ropsu
Ropsu

17. Ropsu 1 v. Turku

Asustan yhdessä isäni Bädin kanssa. Rodultani olen hännätön pitkäkarvainen manx. Rakastan ihmisiäni, ja tykkään rapsutuksista. Lempihommaani on tipujen kyttääminen kissatarhassa. Luonteeeltaani olen valloittava. Sanotaan, että kun on kerran omistanut manxin, sellainen pitää olla aina.

Sirius
Sirius

18. Sirius 2 v. Nivala

Asun perheeni ja eläkeikäisen kissakaverini kanssa. Lempipuuhiani ovat hepulointi, äiskän kanssa ulkoilu valjaissa sekä ihmisteni hermojen raastaminen. Minulla on myös upea häntä, josta aina saankin paljon kehuja! Mielestäni hauskin tempaukseni on pönttöön hyppääminen, mutta sen jälkeen pesulle joutuminen ei ollutkaan hauskaa.

Tassu
Tassu

19. Tassu 7 v. Janakkala

Siperiankissana hurmaan ylevällä ulkonäölläni ja mutkattomalla luonteellani. Olen seurallinen ja rakastan perheeni lapsia. Tykkään vedestä, ja rantaleikit ovat parasta eikä vesisadekaan haittaa menoani. Öisin on mukava vallata omistajan tyyny, ja aamuisin nousen viimeisenä, kun verhot avataan.

Viiru
Viiru

20. Viiru 8 v. Orimattila

Talouteeni tuotu pahvilaatikko aiheuttaa välittömän reaktion minussa, koska rakastan pahvilaatikoita. Olipa laatikko minkä kokoinen tahansa, sinne olisi päästävä, mahtuu tai ei. Minulla on geenivirhe, jonka takia minulla on 7–8 varvasta per tassu. Monivarpaisia kissoja kutsutaan myös nimellä Hemingwayn kissa tai laivakissa.

Biofarm

Kuka meistä on mainioin mirri?