Hyppää pääsisältöön
uskottomuuden voi päätellä miehen kasvoista - ehkä.

Yllätyitkö? Naiset osaavat tutkitusti salata pettämisen miehiä paremmin!

Royal Society Open Science-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naiset salaavat pettämisen paremmin kuin miehet. 

Länsi-Australian yliopiston tutkijat valokuvasivat 101 miestä ja 88 naista. Kuvatut paljastivat tutkijoille, olivatko he pettäneet kumppaniaan.

Sitten valokuvia näytettiin 1500:lle heteroseksuaalille aikuiselle.

Arviot

Näitä pyydettiin arvioimaan, kuinka todennäköisesti valokuvien henkilöt olivat heidän mielestään pettäjiä. Heitä pyydettiin myös arvioimaan valokuvien henkilöiden viehättävyyttä, luotettavuutta ja maskuliinisuutta tai naisellisuutta.

Tutkijat havaitsivat, että sekä miehet että naiset osasivat arvata miesten uskottomuuden, mutta kumpikaan sukupuoli ei kyennyt luotettavasti arvioimaan naisia. Tutkimuksessa miehet, joilla on enemmän maskuliinisena pidettyjä piirteitä, tuomittiin kaikkein todennäköisimmin pettäjiksi.

Osallistujien arvio oli oikeas, sillä kyseiset miehet olivat haastattelujen perusteella useimmin uskottomia.

Uskottomuus näkyy miehen naamasta, väittää tutkimus.

Sen sijaan naisten piirteet, olivatpa ne sitten naisellisia tai maskuliinisia, eivät antaneet osallistujille tarkkaa kuvaa uskollisuudesta. Tutkijat arvelevat, että yleinen uskomus siitä, että naiset ovat vähemmän taipuvaisia pettämään, saattoi mahdollisesti osaltaan vaikuttaa tulosten epätarkkuuteen.

- 20 prosenttia miehistä pettää. Tämä luku on pysynyt vakaana viimeiset 20 vuotta. Naisten kohdalla pettäjien osuus on 15 prosenttia, mutta lukema on noussut 50 prosenttia viimeisten 20 vuoden aikana, muistuttaa Infidelity: Why Men and Women Cheat-kirjan kirjoittaja, tohtori Kenneth Rosenberg New York Postissa.

Hänen mukaansa seksuaalivallankumous näkyy siinä, että nuoret naiset hakevat nautintoa suhteen ulkopuolelta yhtä lailla kuin miehet:

- Onko tämä sitten hyvä vai huono asia, kuka tietää.

Lähde: New York PostRoyal Society Open Science

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
All over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!