Pettäminen

Yllätyitkö? Miehet hyväksyvät pettämisen naisia useammin!

25.11.2019 18:33

Miehet kokevat naisia todennäköisemmin, että pettäminen on tietyissä tilanteissa hyväksyttävää. Asia käy ilmi BBC:n kyselystä, johon osallistui aikuisia Ison-Britannian kansalaisia.

Kaiken kaikkiaan 83 prosenttia vastaajista tuntee "merkittävää" vastuuta pysytellä uskollisena parisuhteessa. Naisista 80 prosenttia on sitä mieltä, ettei pettäminen ole missään tilanteessa hyväksyttävää. Kyselyyn vastanneista miehistä samoin ajattelee vain 64 prosenttia. Tutkimuksen tuloksista käy myös ilmi, että kaikki eivät elä niinkuin opettavat. Aikuisista, jotka eivät koe pettämisen olevan koskaan hyväksyttävää, kolme viidestä tunnustaa silti pettäneensä kumppaniaan.

Kyselyyn, jossa pyrittiin kartoittamaan brittien asenteita moraalisissa kysymyksissä, osallistui yli 3000 vastaajaa. Tulosten perusteella parisuhdekysymykset jakavat naisia ja miehiä. Tulokset osoittavat myös, että vanhempien ja nuorempien sukupolvien asenteissa on suuria eroavaisuuksia etenkin poliittisissa aiheissa, kuten ympäristö- ja maahanmuuttokysymyksissä. 

Lähde: The Independent

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!