Yllättävän moni brittinainen kertoo tulleensa kuristetuksi tai läpsityksi seksin aikana ilman lupaa!

Hotnow | 09.12.2019 22:15

Uuden tutkimuksen mukaan kolmasosa naisista on joutunut ei-suostumuksellisen väkivallan kohteeksi seksin aikana. BBC Radio 5 Live:n ja ComResin suorittamaan tutkimukseen osallistui 2002 alle 40-vuotiasta, täysi-ikäistä brittinaista.

Yli kolmasosa (38 prosenttia) kyselyyn vastanneista oli kokenut kumppaninsa taholta seksin aikana ei-toivottuja väkivaltaisia tekoja, kuten kuristamista, läimimistä tai sylkemistä. Toiset 31 prosenttia naisista sanoi niin ikään kokeneensa väkivaltaa seksin aikana, mutta suostumuksellisesti. Yhteensä 20 prosenttia vastaavia tekoja kokeneista naisista sanoi, että teko oli järkyttänyt tai pelottanut heitä.

– Tämä kysely osoittaa, kuinka yleistä on, että alle 40-vuotiaat naiset kokevat seksuaalista väkivaltaa ​​kumppanin taholta, jonka kanssa he ovat suostuneet seksiin, mutta joka on sitten nöyryyttänyt tai pelottanut heitä, Women's Aidin toimitusjohtaja Adina Claire selittää.

"Järkyttävän yleistä"

Moni muistaa vielä reppureissaaja Grace Millanen kuoleman. Millanen seuralainen väitti oikeudessa, että pari oli harrastanut "rajua seksiä". Siihen kuului kuristamista, jonka seurauksena Millane kuoli. Mies väitti, että naisen kuolema oli vahinko. Oikeusistuin kuitenkin katsoi hänen syyllistyneen murhaan. Tutkimuksen tekijöiden mukaan tapaus kuitenkin osoittaa, että seksin aikana tapahtuva väkivalta normalisoitunut.

We Can’t Consent To This-perustaja Fiona McKenzie sanoo, että tutkimustulokset vahvistavat sen, mitä hän oli kuullut poliisilta ja perheväkivallan uhrien tukiryhmiltä. Hänen mukaansa naisten kohtaama väkivalta seksin aikana on "järkyttävän, kauhistuttavan yleistä." McKenzie arvelee ilmiön yleistymistä selittävän se, että naisiin kohdistuvaa väkivaltaa normalisoidaan mediassa ja pornografiassa.

– Naiset kertovat, että heitä yritetään syyllistää siitä, että he ovat liian "vanilijaa".

Claire lisää, että tehokkaimmin ongelmaan voidaan puuttua puhumalla asioista ääneen.

– 41 prosentissa raiskaustapauksista tekijä on nykyinen tai entinen kumppani, joten tiedämme, että seksuaalinen väkivalta kuuluu usein väkivaltaiseen suhteeseen. Tämä osoittaa, kuinka tärkeää meidän on puhua ja valistaa ihmisiä suostumuksesta ja kunnioituksesta suhteissa ja lähettää selkeä viesti, että raiskaus ja seksuaalinen väkivalta ovat aina vastoin lakia, hän sanoo.

Lähde: The Independent

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!