Polyamoria ja avoimet suhteet kasvattavat suosiotaan.

Yksi suhdetrendi on nyt suositumpi kuin koskaan - oletko jo kokeillut?

02.07.2017 19:30

Yhä useampi on kiinnostunut polyamorisesta suhteesta, paljastaa tuore tutkimus.

Tutkija Amy Moors Purduen yliopistosta tarkasteli Googlen hakutrendejä tammikuun 2006 ja joulukuun 2015 väliseltä ajalta. Moors analysoi sellaisten termien suosiota, kuten "polyamoria", "avoimet suhteet" ja "swingers", verrattuna neutraaleihin termeihin, kuten "Facebook" ja "lainaukset". Hän havaitsi, että "polyamoriaan" ja "avoimiin suhteisiin" liittyvät haut kasvoivat ajan myötä, kun taas "swingersin" kiinnostus hiipui ajan myötä.

Moors myöntää, ettei hänen ole mahdollista tietää, miksi ihmiset hakevat juuri näitä termejä. Pääteltävissä on kuitenkin, että kiinnostus polyamorisia ja avoimia suhteita kohtaan on kasvanut viime vuosina. Moorsin mukaan kiinnostusta selittää osaltaan media, sillä polygamiset suhteet ovat olleet entistä enemmän tapetilla. Muun muassa tv-sarjat Girls ja House of Cards ovat käsitelleet ei-yksiavioisia suhteita.

– Useat polyamoriaan ja avoimiin suhteisiin liittyvät, suuret hakupiikit ovat sidoksissa suosittuihin televisio-ohjelmiin ja lehtijuttuihin, hän sanoo.

Joka tapauksessa yhä useampi vaikuttaisi olevan valmis laajentamaan ymmärrystään hakemalla asiasta tietoa. Moors uskookin, että uudemmat parisuhdemallit ovat entistä useamman tiedossa huolimatta siitä, valitsevatko he tämän vaihtoehdon omassa elämässään.

– Uskon, että ei-monogamiset suhteet ovat tulossa enemmän valtavirtaan, hän sanoo:

– Luultavasti monet ihmiset ovat kokeilleet polyamorista tai avointa suhdetta, sekä parinvaihtoa, mutta leimautumisen ja syrjinnän pelossa he ovat pysyneet kaapissa vuosia.

Lähde: Women's Health

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!