Hotnow

Voiko seksi venyttää vaginan? Näin gynekologi vastaa!

22.11.2017 21:55

Jokainen nainen on saanut kuulla, että seksi löystyttää emätintä. Mielenkiintoista kyllä, yleensä asiasta kertoo mies, joka ei halua naiselleen liian montaa aiempaa tai tulevaa seksikumppania. Kyseessä onkin pelkkä myytti, Women's Health -gynekologi Michelle Metz vakuuttaa.

– Emätin on kuin lihaksikas kuminauha, joka venyy seksin aikana ja palaa sen jälkeen alkuperäiseen muotoonsa ja kokoonsa, hän sanoo.

Ainoastaan ensimmäinen seksikerta muuttaa emätintä:

– Yleensä immenkalvo rikkoutuu tai repeytyy, joka voi joskus aiheuttaa lievää verenvuotoa. Tällöin emättimen aukko myös laajenee.

Emättimen seinämät saattavat myös venyä seksikumppanin koon mukaan. Jos seksi on kivuliasta, tai tuntuu, kuin emättimessä olisi paperihaavoja, voi se Metzin mukaan olla merkki siitä, että emätintä on venytetty "hieman liikaa". Kuten sanottu, emätin kuitenkin palautuu yleensä tehokkaasti alkuperäiseen muotoonsa:

– On lähes mahdotonta löystyttää emätintä pysyvästi pelkällä seksillä.

Vaikka harva nainen haluaa emättimensä löystyvän, Metzin mukaan joidenkin naisten kohdalla tähän on tarvetta. Joillakin naisilla on tavallista pienempi emätin, mikä voi tehdä seksistä äärimmäisen kivuliasta. Tällöin apu löytyy gynekologin vastaanotolta.

Lähde: Women's Health

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!