Erektio pienentyy iän myötä.

Voiko penis kutistua? Nämä urologin vinkit auttavat ikääntymisprosessissa!

11.10.2017 21:30

Montaa miestä askarruttaa kysymys siitä, voiko penis kutistua. Valitettavasti tämä joka miehen painajainen on osittain täyttä totta. Miehen ikä ja elintavat saattavat nimittäin vaikuttaa peniksen kokoon.

Urologi Mary Samplaski selittää, että esimerkiksi tupakointi voi vähentää testosteronituotantoa sekä vahingoittaa verisuonia. Tämä puolestaan vaikuttaa negatiivisesti peniksen kykyyn ylläpitää tasaista erektiomittaa. Toisin sanoen, peniksen pituus erektiossa saattaa vaihdella. 

Myös iän myötä erektiossa olevan peniksen koko voi pienentyä jonkin verran, sillä verenkierto heikkenee. Lisäksi monelle miehelle kertyy iän myötä vatsaa, jolloin penis näyttää entistä pienemmältä. Lisäksi rasvakudos sisältää entsyymiä, joka muuntaa testosteronia estrogeeniksi, mikä voi aiheuttaa erektiohäiriöitä ja kivesten kutistumista. Vaikka lääkärit eivät edelleen täysin ymmärrä testosteronin ja erektiohäiriön välistä yhteyttä, tutkimukset ovat osoittaneet, että testosteronitasojen aleneminen voi vaikuttaa erektion kovuuteen. 

Mikäli penis ei enää yllä entiseen loistoonsa, saattaa olla hyvä vierailla lääkärin puheilla. Vaikka erektiohäiriöihin on monia syitä, joskus kyse voi olla vakavammasta sairaudesta. Tohtori Samplaskin mukaan myös sydänsairaudet, diabetes tai tai kilpirauhasen sairaudet voivat heikentää erektion laatua. Aiempaa pehmeämpi penis voi myös viestiä siitä, että kehosi kaipaa merkittäviä elämäntapamuutoksia, kuten tupakoinnin lopettamista tai kuntosalille menemistä.

Valitettavasti ikä vaikuttaa kaikkein terveimpiä elämäntapojakin noudattavan miehen penikseen. Erektion heikkeneminen on yksinkertaisesti luonnollinen osa ikääntymisprosessia. Tällöin erektiolääkkeet, kuten Viagra, saattavat auttaa.

Lähde: Men's Health

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!