fbq
Hotnow
08.12.2017 22:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS
Orgasmi voi auttaa tukkoiseen nenään.
Voiko orgasmi parantaa flunssan?
Hotnow
08.12.2017 22:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: ALL OVER PRESS

Lämmin juoma, kuuma höry ja tuliset ruoat auttavat avaamaan tukkoista nenää. Ilmeisesti saman tekee myös orgasmi.

Lääkärit-sarjassa nähtiin hiljattain mies, joka vakuutti masturboinnin avaavan hänen nenänsä. Men's Health-lehden asiantuntijoiden mukaan väitteessä on perää.

– Seksuaalinen kanssakäyminen ja kiihottuminen esileikin aikana aktivoivat sympaattista hermostoa, sanoo tohtori Michael S. Benninger:

– Tämä supistaa nenän verisuonia ja lisää ilmavirtausta ja helpottaa hengittämistä.

Esileikin aikana, kun keho valmistautuu seksiin, sympaattinen hermojärjestelmäsi on aktivoitunut. Tällöin elimistöön vapautuu epinefriiniä, eli adrenaliinia. Tämä helpottaa hengittämistä väliaikaisesti. Lisäksi seksin tuottama nautinto ja hyvänolon hormonit auttavat hetkellisesti unohtamaan tukkoisen olon.

Autuus ei kuitenkaan kestä ikuisesti. Heti orgasmin jälkeen adrenaliinin tuotanto tyrehtyy, ja olo palaa nopeasti ennalleen. Flunssainen nenä on ennallaan noin 20-60 minuuttia seksin jälkeen. Itse asiassa olo saattaa olla entistä huonompi. On mahdollista, että jälkikäteen iskevä tukkoisuus on jopa pahempi kuin ennen seksiä, sanoo tohtori Benninger. Pitkäaikaiseksi lääkkeeksi nenän tukkoisuuteen seksistä ei siis ole. 

Lähde: Men's Health

Tilaa Seiskan uutiskirje! »