Hyppää pääsisältöön
Selibaatti ei ole huono asia.

Viisi hyvää syytä olla selibaatissa!

Seksiin suhtaudutaan entistä avoimemmin ja ihmiset ovat yhä valmiimpia kokeilemaan uusia asioita makuuhuoneessa. Samalla selibaatista on tullut asia, jota moni ei kykene ymmärtämään. Usein ajatellaan, ettei selibaatissa elävä ole ilman seksiä omasta tahdostaan. Selibaatilla voi kuitenkin olla monenlaisia hyötyjä. 

Metro UK listasi viisi hyvää syytä selibaattiin.

1. Sinun ei tarvitse kestää vastakkaisen sukupuolen edustajia.

Mikäli olet hetero, vastakkainen sukupuolen kanssa tekemisissä oleminen on välttämätön paha seksissä. Kaikki parisuhteessa eläneet tietävät, että se on joskus sekä emotionaalisesti että fyysisesti uuvuttavaa. Mikäli turha draama tulee jo korvista, saattaisi pieni selibaatti olla paikallaan.

2. Voit tutustua itseesi.

Selibaatissa ollessasi, sinun ei tarvitse kuluttaa aikaasi muiden miellyttämiseen. Kun tiedät jo etukäteen, ettei viikonloppusi tule kulumaan seuraa metsästäessä, voit tehdä suunnitelmia itsesi kanssa. Ole itsekäs ja panosta itseesi.

3. Etäisyys antaa uuden näkökulman.

Olet varmasti joskus tapaillut henkilöä, jota kukaan lähipiirissäsi ei voinut sietää. Joskus seksuaalinen vetovoima sumentaa ajattelua, ja tulet sivuuttaneeksi selkeitä varoitusmerkkejä siitä, ettei kyseessä ole sinulle sopiva kumppani. Selibaatissa eläessäsi saat rauhassa tutustua toiseen henkilöön ilman seksin tuomia paineita. Vuonna 2010 Yhdysvalloissa tehty tutkimus totesi, että mitä kauemmin parit malttoivat lykätä seksin harrastamista, sitä menestyksekkäämmän suhteen he saivat rakennettua.

4. Se on hyvä ehkäisyväline.

Selibaatti on paras ehkäisyväline. Miten rentouttavaa elämäsi on, kun et joudu panikoimaan sukupuolitaudeista ja suunnittelemattomista raskauksista.

5. Seksi on uskomatonta.

Kun vihdoin päätät harrastaa seksiä uudelleen, saattaa luvassa olla maata järisyttävä kokemus.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!