Hyppää pääsisältöön
Hammaslääkärissä saatetaan kysyä suuseksistä.

Varaudu siihen, että hammaslääkärissä kysytään pian seksielämästä!

Hammaslääkäri kyselee tarkastuksessa yleensä hammaslangan käytöstä, mutta tulevaisuudessa tenttiin saattaa kuulua myös tiukkoja kysymyksiä seksielämästä. Suuseksiä koskeva tieto saattaa nimittäin olla avainasemassa suusyöpien ehkäisyssä.

Papilloomavirus (HPV) voi aiheuttaa suusyöpiä, kuten kurkku- nielu- ja kielisyöpää. Silti Journal of the American Dental Association toteaa tuoreessa raportissaan, etteivät hammaslääkärit puhu asiasta riittävästi potilaiden kanssa. Tutkimuksessa havaittiin, että valtaosa hammaslääkäreistä keskustelee asiasta vain potilaiden kanssa, joilla on havaittavissa mahdollisia syövän oireita. Tutkijoiden mukaan monet ammattilaiset arastelevat kysyä potilailtaan intiimejä kysymyksiä. Tämä merkitsee sitä, että monet potilaista eivät saa tärkeää tietoa riskitekijöistä ja syövän ehkäisykeinoista.

Tutkijoiden mukaan alalla on huutava tarve parempaan koulutukseen koskien suusyöpien ennaltaehkäisyä. Kyseessä on suuri ongelma, sillä HPV:n aiheuttamien syöpien määrä on nousussa. Tutkijat toivovat, että tutkimustulokset rohkaisisivat hammaslääkäreitä hyödyntämään säännöllisiä tarkastuskertoja tapana lisätä tietoutta potilaan omista riskitekijöistä, syövän ehkäisykeinoista sekä mahdollisista syövän oireista.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!