Hotnow

Valitettava syy sille, miksi ihmisillä ei ole siitinluuta: seksi on niin nopeasti ohi!

15.04.2017 11:02

Ihmisen peniksessä ei ole luuta. Monilta muilla nisäkkäiltä, kuten simpansseilta ja karhuilta, kuitenkin löytyy siitinluu, joten miksi ihmiseltä se puuttuu?

University College London tarjoaa kysymykseen vastauksen. Ihmisen peniksessä ei ole luuta, koska sille ei ole tarvetta. Ihmiset eivät tarvitse luuta, koska seksi kestää niin vähän aikaa.

Tutkijoiden mukaan luu kehittyi nisäkkäille noin 145-95 miljoonaa vuotta sitten.

– Kädellisten ja lihansyöjien yhteisillä esi-iseillä oli siitinluu. Ihmiset ovat varsin outoja, sillä olemme yksi harvoista kädellisistä, joilla sitä ei ole, sanoo tutkija Matilda Brindle.

Ihmisillä ei luulle ole käyttöä, koska seksi kestää vain pari minuuttia. Brindlen mukaan kädellisillä, joilla seksi kestää yli kolme minuuttia, on yleensä paljon pidempi siitinluu kuin niillä, jotka eivät kestä yhtä kauaa.

– Ihmisillä sisäänviennin kesto on yleensä alle kaksi minuuttia, mikä on useimmille ihmisille yllättävä tieto, selittää Brindle.

Käyttöä moniavioisuudessa

Lisäksi penisluulle tulee käyttöä moniavioisuudessa. 

– Moniavioisessa parittelumallissa useat urokset ja naaraat parittelevat kaikki keskenään, kuten simpanssien kohdalla, Brindle jatkaa.

– Vaikka moniavioista parittelua tapahtuu myös ihmisten keskuudessa, se ei ole tarpeeksi yleistä, jotta siitinluun säilyttämiselle olisi tarvetta. 

Lähde: Joe

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!