Hyppää pääsisältöön
Kondomin tulee istua hyvin.

Väärän kokoiset kondomit ovat yleinen ongelma!

Kondomin käyttöperiaate on teoriassa yksinkertainen. Oikein käytettynä kondomi tarjoaa erinomaisen suojan niin suunnittelemattomia raskauksia kuin sukupuolitauteja vastaan. Käytännössä kondomin kanssa voi kuitenkin ilmetä monia ongelmia, joiden takia ehkäisyn luotettavuus laskee. Esimerkiksi liian pieni tai liian suuri kondomi voi mennä rikki tai luiskahtaa pois paikoiltaan.

Tämän ongelman pyrkii ratkaisemaan myONE Perfect Fit. Valmistajan mukaan, samoin kuin vaatteiden, myös kondomien kohdalla tulisi valita täydellinen istuvuus. Niinpä uusi valikoima tarjoaa kondomeja peräti 60 eri koossa. Tarjolla on muun muassa kymmenen eri pituutta, joista lyhin on noin 12 senttimetriä ja pisin noin 24 senttiä. Ympärysmitta vaihtelee 10 ja 12 sentin välillä.

Tutkimus: 75 prosenttia ihmisistä käyttää kondomia väärin - ethän tee näitä mokia?

MyONE Perfect Fit värväsi avukseen paljon tutkijoita ja koehenkilöitä, kehittääkseen kokoelman, josta valtaosa miehistä löytäisi itselleen sopivan kokoisen kondomin.

– Jos kondomit ovat väärin mitoitettuja tai epämiellyttäviä, ihmiset välttävät niiden käyttämistä, valmistaja toteaa.

The Journal of Primary Prevention-lehden hiljattain julkaiseman tutkimuksen mukaan yksi kymmenestä miehestä on kohdannut kondomin koon kanssa ongelmia viimeksi seksiä harrastaessaan. Yksi yleisimmistä ongelmista on juuri kondomin pituus; keskiverto penis on erektiossa nelisentoista senttiä pitkä, kun taas kondomi on tavallisesti noin 17 senttinen.

Kenties juuri tästä syystä moni mies päättääkin jättää kondomin käytön väliin. CDC:n taannoisen raportin mukaan vain 33 prosenttia miehistä käytti kondomia viimeksi seksiä harrastaessaan. Samalla sukupuolitautitartuntojen määrä on kasvanut ennätyksellisen korkeaksi.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!