Usko tai älä, mutta hyvä seksi voikin masentaa miehiä!

Hotnow | 05.05.2017 14:15

Miehet rakastavat seksiä missä ja milloin tahansa, eikö? Ilmeisesti "edes" miehet eivät kuitenkaan ole aivan näin yksioikoisia. Hyvä seksi voi nimittäin masentaa miehiä. 

Jo ennestään on tiedetty, että moni nainen tuntee joskus alakuoloa seksin jälkeen. Kyseessä on seksinjälkeinen masennus, joka tunnetaan nimellä post-coital dysphoria (PCD). Sen oireisiin kuuluu melankoliaa, ahdistuneisuutta, itkuisuutta ja arvottomuuden tunnetta seksin jälkeen. Toisin kuin tähän saakka on uskottu, myös miehet voivat kärsiä PCD:stä.

Professori Robert Schweitzer Queensland University of Technology-yliopistolta toteaa raportissaan, ettei PCD ole tavatonta miesten joukossa. Itse asiassa, yhä useampi mies on puhunut seksinjälkeisistä masennusoireista. Sekä miehet että naiset kokevat orgasmin jälkeen resoluution vaiheen. Miehellä tämä tarkoittaa peniksen veltostumista, ja usein välitöntä uneliaisuutta. Naisilla palautuminen kuitenkin kestää yleensä pidempään, jopa 15 minuuttia. Tänä aikana, miehen vedellessä sikeitä, naisen on helppo joutua PCD-oireiden valtaan.

– Alakulo, jota jotkut miehet tuntevat tässä hetkessä, voi johtua tunteiden kontrastista, kun nautinnon ilo, supersankari-fiilis ja hyvän olon hormonit alkavat hiipua, selittää seksiterapeutti Phillip Hodson:

– Miehetkin ovat tunteikkaalla tuulella, he eivät vain näytä sitä.

Lähde: Mirror

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!