Hotnow

Työpäivän piristäminen ei välttämättä kannata - voiko seksiviesteistä saada potkut?!

22.03.2018 20:57

Vaikka esimerkiksi illallissuunnitelmien tekeminen työpäivän aikana ei teknisesti ottaen ole työntekoa, pidetään sitä yleensä täysin hyväksyttävänä. Seksin harrastaminen työpaikalla puolestaan on yleisesti ottaen paheksuttua. Mutta entäpä näiden kahden välimaastoon jäävät flirttailevat viestit kumppanille? Seksiviestien lähettely voi piristää päivää, mutta onko se työn kannalta hyväksyttävää?

ELAS-konsernin työoikeusasiantuntija Emma O’Learyn mukaan asiasta ei ole olemassa virallisia lakeja. Sen sijaan yksittäisen yrityksen sisäisiä käytäntöjä puhelimen käyttö työaikana saattaa rikkoa. 

– Sillä ei ole väliä, onko kyseessä seksiviesti vai ei, jos yhtiöllä on selkeä politiikka henkilökohtaisen puhelimen käytöstä työaikana, Emma selittää.

Myös se, miten merkittävästi seksiviestittely vaikuttaa tuotteliaisuuteesi, on keskeinen kysymys. Mikäli yhtiö suhtautuu rennosti puhelimen käyttöön, satunnaiset seksiviestit tuskin aiheuttavat ongelmia. Jos jatkuva viestittely johtaa siihen, että työt jäävät tekemättä, on asialla todennäköisesti seuraamuksia pidemmällä aikavälillä. Tällöin syynä on kuitenkin todennäköisemmin tuotteliaisuuden laskeminen, ei niinkään viestien sisältö.

Kenties suurin emämoka seksiviestittelyssä on käyttää oman puhelinnumeronsa sijaan työnumeroaan. Johtoportaalla on oikeus tutkia työkäyttöön tarkoitetun puhelimen sisältöä. Mikäli puhelin on täynnä alastonkuvia, sitä tuskin katsotaan  hyvällä. Monesti yritysten puhelimiin myös asennetaan valvontaohjelmia, joiden avulla puhelimen käyttöä voidaan valvoa. Tällöin kiinnijäämisen riski on suuri ja erinäiset kurinpitotoimet todennäköisiä. Ongelmia saattaa ilmetä paitsi tuottavuuden heikkenemisestä, myös epäasiallisesta käytöksestä ja yrityksen sääntöjen rikkomisesta.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!