Tutkimus: Teiniraskauksien määrä laskussa! Mutta harrastavatko nuoret nykyään vähemmän seksiä kuin aiemmin?

Hotnow | 25.07.2018 19:41

Useat tutkimukset ovat arvioineet, että nuoret harrastavat nyt vähemmän seksiä kuin aiemmat sukupolvet. British Pregnancy Advisory Servicen (BPAS) raportti näyttäisi tukevan väittämää.

Hyväntekeväisyysjärjestön tutkimuksen mukaan teini-ikäisten raskauksien määrä on vähentynyt. Tutkimuksesta selvisi, että nuoret asettavat paljon painoarvoa opiskelulle ja yhteiselle ajalle perheen kanssa. Myös nuorten viettämä aika sosiaalisessa mediassa on lisääntynyt reippaasti viime vuosina. Tutkijoiden mukaan vain vähemmistö (30%) alle 16-vuotiaista nuorista ilmoittaa olevansa seksuaalisesti aktiivisia.

Tutkijat järkeilevät, että "tämä sosiaalisen vuorovaikutuksen malli saattaa vaikuttaa teini-ikäisten raskauksien vähenemiseen".

Tutkimusta johtanut Katherine O'Brien kuitenkin painottaa, ettei kysely kykene todistamaan, kuinka paljon teini-ikäiset todella harrastavat seksiä, sillä se kattoi vain yhden, hyvin lyhyen ajanjakson nuorten elämässä. Hän huomauttaa, että vain 14% kyselyyn vastanneista teineistä sanoi, että he käyttivät ehkäisyä harvoin tai eivät koskaan. On siis mahdollista, että esimerkiksi ehkäisyn käyttö on lisääntynyt niin, että se näkyy teiniraskauksien tilastoissa.

Lähde: BBC

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!