Hyppää pääsisältöön
Teiniraskaudet ovat vähentyneet.

Tutkimus: Teiniraskauksien määrä laskussa! Mutta harrastavatko nuoret nykyään vähemmän seksiä kuin aiemmin?

Useat tutkimukset ovat arvioineet, että nuoret harrastavat nyt vähemmän seksiä kuin aiemmat sukupolvet. British Pregnancy Advisory Servicen (BPAS) raportti näyttäisi tukevan väittämää.

Hyväntekeväisyysjärjestön tutkimuksen mukaan teini-ikäisten raskauksien määrä on vähentynyt. Tutkimuksesta selvisi, että nuoret asettavat paljon painoarvoa opiskelulle ja yhteiselle ajalle perheen kanssa. Myös nuorten viettämä aika sosiaalisessa mediassa on lisääntynyt reippaasti viime vuosina. Tutkijoiden mukaan vain vähemmistö (30%) alle 16-vuotiaista nuorista ilmoittaa olevansa seksuaalisesti aktiivisia.

Tutkijat järkeilevät, että "tämä sosiaalisen vuorovaikutuksen malli saattaa vaikuttaa teini-ikäisten raskauksien vähenemiseen".

Tutkimusta johtanut Katherine O'Brien kuitenkin painottaa, ettei kysely kykene todistamaan, kuinka paljon teini-ikäiset todella harrastavat seksiä, sillä se kattoi vain yhden, hyvin lyhyen ajanjakson nuorten elämässä. Hän huomauttaa, että vain 14% kyselyyn vastanneista teineistä sanoi, että he käyttivät ehkäisyä harvoin tai eivät koskaan. On siis mahdollista, että esimerkiksi ehkäisyn käyttö on lisääntynyt niin, että se näkyy teiniraskauksien tilastoissa.

Lähde: BBC


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!