Hyppää pääsisältöön
Iäkäs pariskunta avioitui vihdoin.

Tutkimus: Seksielämä hiipuu yli 50-vuotiailla naisilla - kumppanin suoriutuminen merkittävä ongelma

Vaikka jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että yli 50-vuotiaat ovat kaikkein seikkailunhaluisimpia sängyssä, tuo ikä mukanaan haasteita makuuhuoneeseen. Etenkin naisten libido voi romahtaa vaihdevuosien alkaessa. Menopause-lehdessä heinäkuussa julkaistun tutkimuksen mukaan iäkkäillä naisilla on nuoria harvemmin seksiä ja he nauttivat siitä vähemmän.

Tutkimus

Havainto perustuu tutkimukseen, johon osallistui 4 418 naista. Osallistujien mediaani-ikä oli 64 vuotta. 65,3 prosentilla heistä oli kumppani. Silti vain 22,5 prosenttia vastaajista sanoi olevansa seksuaalisesti aktiivisia. Ajan kuluessa myös seksuaalisesti aktiiviset naiset ilmoittivat harrastavansa seksiä yhä harvemmin ja kokevansa sen aiempaa epämiellyttävämpänä.

Joidenkin vastaajien mukaan perhevelvoitteet olivat suurin syy, miksi he harrastivat seksiä harvemmin tai eivät lainkaan. Muita vastaajien usein nimeämiä syitä olivat kumppanin suoritusvaikeudet, kumppanin sairaus tai leskenä eläminen. Monet naiset sanoivat myös, että parisuhdeongelmat, seksiajan järjestämisen vaikeus sekä ikääntymisen vaikutukset itseluottamukseen heijastuivat negatiivisesti heidän libidoonsa.

- Avoin kommunikaatio seksuaalisuudesta, mukaan lukien toiveista, tarpeista ja toimintahäiriöistä, on tärkeää ja se alentaa naisten kynnystä puhua seksuaalitoiminnoista. Tämän prosessin mahdollistamiseksi tarvitaan lisää terveydenhuollon ammattilaisten seksuaalivalistusta, tutkijat toteavat.

Lähde: Metro UK, Menopause

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!