Hotnow

Tutkimus: Säännöllinen seksi alentaa ennenaikaisten vaihdevuosien riskiä!

24.01.2020 22:25

Säännöllinen seksi voi alentaa ennenaikaisten vaihdevuosien riskiä. Asia käy ilmi London University Collegen tutkimuksesta.

Tutkijoiden mukaan seksuaalinen kanssakäyminen, mukaan lukien yhdyntä, oraaliseksi, kosketus ja itsetyydytys, voivat osaltaan vaikuttaa vaihdevuosien alkamiseen. Tutkimukseen osallistuneilla naisilla, jotka harrastivat seksiä viikoittain, ennenaikaisten vaihdevuosien todennäköisyys oli 28 prosenttia pienempi kuin harvoin seksiä harrastavilla. Kuukausittain seksiä harrastaneille naisilla todennäköisyys oli 19 prosenttia pienempi.

Tutkijat arvelevat, että seksuaalisen kanssakäymisen puuttuminen viestittää keholle, että sen kannattaa "suunnata resurssit toisaalle". Tutkijoiden mukaan ovulaatio on "kallis prosessi", ja jos keho voi suunnata energian muualle kuin raskauden yrittämiseen, se tekee niin.

- Tulokset viittaavat siihen, että jos nainen ei harrasta seksiä, eikä raskauden mahdollisuutta ole olemassa, keho päättää olla satsaamatta ovulaatioon, koska se olisi turhaa, selittää tutkija Megan Arnot The Independent-lehden mukaan.

Arnotin mukaan ovulaatioon käytetty energia voi suuntautua esimerkiksi lastenlasten hoivaamiseen. Havainnot tukevat niin sanottua isöäiti-hypoteesia. Sen mukaan naiset, jotka elävät pitkään vielä hedelmällisen iän jälkeen, saavat enemmän lapsenlapsia, koska he voivat tarjota lapsenlapsien hoitoon apua ja tarjota näin evolutiivisen edun jälkeläisilleen.

Royal Society Open Science-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tarkasteltiin 2 936 naista kahden vuoden ajan. 

The Independent

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!