Hyppää pääsisältöön
Kala voi parantaa seksielämää.

Tutkimus: Paljon kalaa syövät harrastavat enemmän seksiä!

Kala on hyvä proteiinin, D-vitamiinin ja omega-3 rasvahappojen lähde. Lisäksi sen nauttiminen voi tuoda seksielämään uutta puhtia.

Harvard T. H. Chan School of Public Health haastatteli tutkimuksesssan 501 pariskuntaa, jotka yrittivät tulla raskaaksi. Pareja pyydettiin pitämään ruokapäiväkirjaa nauttimistaan merenantimista neljän vuoden ajan. 

Simpukat saattavat kohottaa libidoa

Tutkijat seurasivat pareja vuoden, tai kunnes nämä tulivat raskaaksi. Tutkijat havaitsivat, että 92 prosenttia pareista, jotka nauttivat kaloja ja äyriäisiä yli kaksi kertaa viikossa, odottivat lasta vuoden loppuun mennessä. Lisäksi parit, jotka söivät kaikkein eniten mereneläviä, harrastivat myös 22 prosenttia enemmän seksiä kuin muut.

Tutkijat eivät osaa varmuudella sanoa, oliko juuri kalan syöminen syynä siihen, että parit harrastivat enemmän seksiä. He kuitenkin arvelevat, että esimerkiksi simpukat saattavat kohottaa libidoaa, kiitos niiden sisältämän sinkin.

– Toki on myös mahdollista, että pariskunnat, jotka nauttivat enemmän mereneläviä, syövät useammin yhdessä ja viettävät siten enemmän aikaa yhdessä (myös öitä), lisää tutkimusta johtanut Audrey Gaskins.

Rasvahappojen hyödyt

Raskauden todennäköisyyteen merenelävien uskotaan vaikuttavan ainakin Omega-3 rasvahappojen kautta. Niiden on todettu vovan parantaa siemennesteen laatua, kasvattavan ovulaation todennäköisyyttä, sekä lisäävän progesteronin tuotantoa.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!