Seksiä avioliittoon asti odottavat ovat onnellisempia.

Tutkimus: Neitsyenä avioliiton aloittavat ovat todennäköisesti muita onnellisempia!

25.10.2018 20:08

Onko haaveissasi onnellinen avioliitto? Mieti kahteen kertaan, ennen kuin hyppäät sänkyyn kenen tahansa kanssa. Uuden tutkimuksen mukaan neitsyenä avioliiton aloittavat ovat todennäköisesti onnellisempia.

Institute of Family Studiesin tutkimus paljastaa, että ihmiset, jotka ovat harrastaneet seksiä ainoastaan aviopuolisonsa kanssa, ovat todennäköisimmin "erittäin onnellisia" liitossaan.

– Vastoin perinteistä viisautta, kun kyse on seksistä, kokemuksen puute on parempi - ainakin avioliitossa, selittää instituutin sosiologi W. Bradford Wilcox.

Parempia sitoutumaan?

Tutkijat perustivat havaintonsa vuosina 1989-2016 kerättyyn General Social Survey-kyselyn dataan. He totesivat, että 71 prosenttia miehistä, jotka olivat harrastaneet seksiä vain puolisonsa kanssa, ilmoittivat olevansa tyytyväisiä liittoonsa. Naisista, joilla oli ainoastaan yksi seksikumppani, 64 prosenttia sanoi olevan onnellisia liitossaan. Sen sijaan naisilla, joilla oli ollut kuudesta kymmeneen seksikumppania, oli 13 prosenttia pienempi todennäköisyys onnelliseen avioliittoon. Miehet, jotka olivat maanneet yli 21 kumppanin kanssa, nauttivat onnellisesta avioliitosta 15 prosenttia pienemmällä todennäköisyydellä.

Asiantuntijat muistuttavat kuitenkin, että on mahdollista, että seksiä avioliittoon asti odottavat henkilöt saattavat yksinkertaisesti olla sitoutumisorientoituneempia kuin kevytkenkäisemmät tapaukset. Wilcoxin mukaan toinen asiaa mahdollisesti selittävä teoria on, että vain yhden henkilön kanssa seksiä harrastaneet ihmiset eivät välttämättä tiedä, mitä he menettävät.

– Useamman seksikumppanin läpikäyminen ennen avioliittoa saa meidät vertaamaan puolisoa kriittisesti aiempiin kumppaneihin, niin seksuaalisesti kuin muutenkin, Wilcox selittää.

Lähde: New York Post

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: all over press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!