Moni käyttää kondomia väärin.

Tutkimus: 75 prosenttia ihmisistä käyttää kondomia väärin - ethän tee näitä mokia?

25.07.2017 16:03

Ensimmäinen kondomimoka lienee, että sitä ei käytä. Muussa tapauksessa kondomi kuitenkin suojaa tehokkaasti sekä sukupuolitaudeilta että yllätysraskauksilta, kunhan sitä käyttää oikein. Brook-järjestön taannoisen tutkimuksen mukaan kuitenkin jopa 75 prosenttia meistä käyttää kondomia väärin. 

Varmista, ettet tee näitä yleisiä mokia kondomin käytössä.

1. Et tarkista pakettia.

Kondomeja säilytetään lompakossa tai laukun pohjalla pitkiäkin aikoja. Ennen käyttöä onkin tärkeää varmistaa, ettei pakkaus ole vahingoittunut.

2. Et tarkista parasta ennen-päiväystä.

Kyllä, kondomitkin vanhenevat. Kondomin luotettavuus tipahtaa, jos sen päiväys on mennyt.

3. Puet kondomin kesken hommien.

Yllättävän moni uskoo virheellisesti, että riittää, kunhan kondomi on yllä siemensyöksyn hetkellä. Kondomin suoja raskauksia vastaan kuitenkin laskee dramaattisesti, jos sen sujauttaa ylle vasta viime tingassa, puhumattakaan mahdollisista sukupuolitautitartunnoista, jotka olet jo ehtinyt saada.

4. Et pue sitä kunnolla.

Kiihkon hetkellä on helppo sortua huolimattomuuteen, mutta kondomin kanssa on syytä olla tarkkana. Jos kondomiin jää ilmaa, on hyvin todennäköistä, että se menee rikki kesken seksin.

5. Yrität pukea sen uudelleen.

Kondomi meinaa helposti mennä ylle väärinpäin. Jos näin käy, on syytä kokeilla uudestaan, uudella kondomilla. Jos toinen puoli on ollut jo kosketuksissa peniksen kanssa, on kondomi syytä heittää suoraan roskiin.

6. Otat sen pois liian aikaisin.

Niin kauan, kun sukupuolielimet ovat kosketuksissa, on kondomille tarvetta. 

7. Et päivitä kondomivarastoasi.

Jos kuljetat kondomia mukanasi, altistuu se lämmölle ja muille mahdollisille vaurioille. Tällöin pelkkä parasta ennen -päivän tarkkailu ei riitä. Jos kuljetat kondomia mukanasi, tulee se vaihtaa uuteen kuukausittain.

8. Et poista kondomia oikein.

Huolehdi, että poistat kondomin oikeaoppisesti, jotta et altista itseäsi mahdollisille sukupuolitaudeille. Pidä kondomista kiinni, kun rullaat sen alas vetämättä ja venyttelemättä.

9. Öljypohjaisen liukasteen käyttäminen.

Liukaste sinällään on hyvä asia, mutta öljypohjaiset liukasteet eivät sovi yhteen lateksikondomin kanssa.

Lähde: Cosmopolitan

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!