Hotnow

Tuntuuko virtsan pidätteleminen hyvältä? Lääkäri varoittaa peegasmin vaaroista!

08.08.2018 21:46

Peegasm on englanninkielinen termi, jolla viitataan pidättelemisen jälkeen virtsaamisesta syntyvään hyvänolon tunteeseen. Helpotuksen tunne, kun rakon pääsee vihdoin tyhjentämään, voi aiheuttaa suorastaan orgasmia vastaava euforian.

– Nämä orgasmit tuovat hänelle [tyttöystävälle] joskus sekavan ja huteran olon, ja ne poikkeavat hänen klitoris- tai emätinorgasmeistaan, Redditissä kuvaillaan.

Voi aiheuttaa vahinkoa virtsarakolle

Asiantuntijat eivät kuitenkaan rohkaise ihmisiä tietoisesti hakemaan tällaista mielihyvää. Peegasmin tavoitteleminen voi nimittäin olla vahingollista elimistölle.

Gynekologi Charlotte Elder muistuttaa, että vaikka rakon tyhjentäminen saatta tuottaa hetkellisen nautinnon, voi se myös aiheuttaa vahinkoa virtsarakolle.

– Virtsarakko ansaitsee kunnioitusta. On tärkeää mennä vessaan silloin, kun siihen on tarvetta, eikä silloin kun olet repeämäisilläsi, hän toteaa:

– On olemassa käytännöllisempiä ja nautinnollisempia tapoja saavuttaa orgasmi.

Lisää virtsatietulehduksen riskiä

Vessaan menemisen kanssa viivytteleminen venyttää rakkoa hiljalleen. Kun virtsarakko vahingoittuu, voi vammoista palautumiseen mennä jopa vuosia. Joskus vahingot eivät ole korjattavissa. Pidättely myös sallii haitallisten bakteerien lisääntymisen virtsateissä, mikä lisää virtsatietulehduksen riskiä.

Elder tosin muistuttaa, että myöskään "varan vuoksi" pissalla käyminen ei ole hyvä idea. Virtsaaminen silloin, kun siihen ei ole tarvetta, voi heikentää virtsarakon kykyä pitää virtsaa.

Lähde: New York Post, Reddit

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!