Hyppää pääsisältöön
Asiantuntija kertoo, onko seksiriippuvuus oikea sairaus.

Totuus seksiriippuvuudesta - vaivaa jopa koululaisia!

Seksiriippuvuudesta puhutaan paljon. Nymphomaniac-elokuvat herättivät paljon kohua, ja muun muassa Ozzy Osbournen on sanottu olevan seksiriippuvainen. Onko se todella oikea sairaus, ja milloin siitä tietää kärsivänsä? Seksiasiantuntija Rebecca Dakin kertoo Daily Starille, mitä nymfomania oikeastaan on.

– Se on erittäin todellinen sairaus, Dakin sanoo.

– Se on internetin vuoksi nykyään paljon yleisempää, sillä porno on niin helposti saatavilla. Siihen liittyy kontrollin puute sekä seksuaaliset halut ja käyttäytyminen, mutta sitä ei ole tunnustettu lääketieteellisesti, koska on käyty paljon keskustelua siitä, onko se vain tekosyy uskottomuudelle.

Pakottava halu saattaa iskeä yhtäkkiä

Dakinin mukaan seksiriippuvuus on kuin mikä tahansa muu addiktio. Siitä kärsivät eivät kykene hallitsemaan halujaan.

– Äärimmäisissä tapauksissa ihmiset haluavat seksiä useita kertoja päivässä ja ajattelevat sitä jatkuvasti, Dakin jatkaa.

– He saattavat olla kävelemässä kadulla, kun heille iskee äkillinen halu ja heidän on pakko etsiä lähin wc, jossa he voivat tyydyttää itsensä. Se voi hallita koko elämää. 

Lisääntynyt kouluikäisten joukossa

Hänen mukaansa on vaikea tietää, kuinka moni riippuvuudesta kärsii, sillä etenkin naiset ovat haluttomia myöntämään asiaa. Dakin sanoo kuitenkin, että seksiriippuvaiset voivat olla miehiä tai naisia, nuoria tai aikuisia:

– Se on lisääntynyt kouluikäisten lasten joukossa, sillä heillä on yhä nuorempana pääsy internetiin.

Suhde seksiriippuvaisen kanssa voi olla vaikeaa. Uskottomuuskysymyksen lisäksi ongelmaksi saattaa muodostua, että kumppani kokee olevansa pelkkä seksilelu toiselle. Tämä voi aiheuttaa katkeruutta. Dakin neuvoo puhumaan asiasta avoimesti, mutta hienovaraisesti.

Seksiriippuvuutta voidaan myös hoitaa esimerkiksi hypnoterapian avulla.

Lähde: Daily Star


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!