Hotnow

Tirkistely riitti seksityöläisille ja kaupunkilaisille - Amsterdam kieltää turistikierrokset punaisten lyhtyjen alueella

27.03.2019 19:01

Amsterdam kieltää ohjatut turistikierrokset kaupungin punaisten lyhtyjen alueella. Kielto astuu voimaan 1. tammikuuta 2020. Määräys koskee sekä opastettuja kierroksia että pubikierroksia.

- Meistä ei ole sopivaa, että turistit tiirailevat seksityöntekijöitä, perustelee apulaiskaupunginjohtaja Udo Kock The Independent-lehden mukaan:

- Kiellämme seksityöntekijöiden ikkunoiden ohitse kulkevat kierrokset paitsi siksi, että haluamme estää punaisten lyhtyjen alueen ruuhkautumisen, mutta myös siksi, että sellainen käytös ei ole kunnioittavaa seksityöntekijöitä kohtaan.

Seksityöläinen Amsterdamissa

Punaisten lyhtyjen alueella vierailee joka viikko yli tuhat opastettua ryhmää. Alkuillan ruuhka-aikoina kierroksia järjestetään jopa 28 tunnissa. DutchNewsin mukaan neljä viidestä prostituoidusta kokee, että opastetut kierrokset haittaavat heidän liiketoimintaansa.

Toimenpiteet ovat osa Amsterdamin laajempaa pyrkimystä hillitä turistien määrää. Viime vuonna kaupungin suurimpien poliittisten puolueiden koalitio ilmoitti suunnitelmista ​​puuttua massaturismiin. Vaikka Amsterdamin asukasluku on vain 850 000, vieraili kaupungissa viime vuonna noin 19 miljoonaa turistia.

Arkistojuttuja

Vapaamielinen Amsterdam - matkusta, syö ja juo!

Lomalle Amsterdamiin – Älä missaa näitä!

Kaupunkivaeltajan Amsterdam – helppo ja mutkaton!

Lähde: The Independent

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features, All over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!