Hyppää pääsisältöön
Peniksen pää muistuttaa sientä.

Tiesitkö, miksi penis on sienen muotoinen?

Peniksiä ei ole kahta samanlaista, vaan falloksia on olemassa monenkokoisia ja –muotoisia. On suoraa, käyrää, pientä ja suurta, mutta lähestulkoon kaikilla peniksillä on jotain yhteistä; muodoltaan hieman sientä muistuttava terska. Vaikka sienimäinen muotoilu kuulostaa äkkiseltään erikoiselta, löytyy sille evoluution kulusta biologinen syy.

Uuden tutkimuksen mukaan peniksen muoto on sellainen kuin se on, jotta se pystyy kaivamaan toisen miehen siemennesteen pois naisen emättimestä seksin aikana. Professori Gordon Gallupin johtama tiimi käytti asian havainnollistamiseen tekopenistä, jossa terskan reunus oli erityisen kookas. Sitten he asettivat sen tekovaginaan ja mittasivat, kuinka paljon maissitärkkelysseosta se kykeni vetämään mukanaan ulos. He havaitsivat sen olevan huomattavasti tehokkaampi verrattuna toiseen tekopenikseen, jonka terska oli pienempi. Suurella terskalla varustettu tekopenis kykeni poistamaan jopa 90% maissitärkkelysseoksesta yhdellä ainoalla työnnöllä.

Tutkijoiden mukaan menneinä aikoina, jolloin useat miehet kilpailivat saman naisen hedelmöittämisestä, suuri sienimalli tarjosi etulyöntiaseman kilpailussa. Mies, jolla oli suuri terska, kykeni poistamaan kilpailijoiden siemenneesteen tehokkaasti, parantaen näin oman sukunsa jatkumisen mahdollisuuksia. Nykyaikana kookkaalle terskalle ei ole tarvetta, mutta penis on säilyttänyt muotonsa läpi vuosien. 

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!