Älä odota turhaan puhelimen ääressä.

Tiedätkö mitä seurustelun nykytilaa kuvaava "firedooring" tarkoittaa? Sinäkin voit olla uhri!

30.10.2017 18:02

Elätkö tahtomattasi yksipuolisessa suhteessa? Tekstaatko hänelle jatkuvasti, saamatta vastausta? Hylkäätkö kaikki omat suunnitelmasi sillä sekunnilla, kun hän pyytää sinua ulos? Sinä olet firedooringin uhri.

Firedooring on viimeisin seurustelun nykytilaa kuvaava termi.  Sillä kuvaillaan suhdetta, jossa ainoastaan toinen osapuoli on aina tavoitettavissa. Sinä vastaat aina myöntävästi, kun hän ehdottaa jotain. Sinä jaat aina kuulumisesi hänen kanssaan. Sinä olet aina mukava hänelle. Sen sijaan hän ei koskaan huomio sinua, ellei halua sinulta jotain. Hän ei koskaan vastaa kutsuihisi myöntävästi, eikä halua sitoutua suunnitelmiin. Yhä useampi on ajautunut tahtomattaan epätasa-arvoiseen suhteeseen, jossa eletään vain toisen toiveiden ja aikataulujen mukaan. Kyseessä voi olla yhtä hyvin vakituinen suhde kuin satunnainen panokaveri.

Firedooring-termi viittaa tietenkin siihen, että hätätilanteessa vain yksi sisäänkäynti on käytössä. Tällöin kaikki joutuvat kulkemaan ainoastaan yhden oven läpi. On selvää, ettei jokainen parisuhde ole jatkuvasti täysin 50/50-tasapainossa, kun kyse on huomionosoituksista ja kommunikaatiosta. Jos toisella osapuolella on kuitenkin suhteen alusta saakka kaikki langat käsissään, on tämä firedooringia. 

Suhde, jossa sinulla ei ole mitään valtaa, ei ole terve. Huonoon suhteeseenkin on helppo jäädä jumiin, sillä satunnainen seksi ja muutama puhelu saattavat tuntua paremmalta vaihtoehdolta, kuin ei mitään. Mitä todennäköisimmin asia ei kuitenkaan ole näin. On parempi olla hetken aikaa yksin ja etsiä rauhassa kumppania, joka ottaa myös sinut huomioon.

Lähde: Metro UK

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!