Hyppää pääsisältöön
Osa fantasioi tulevaisuudesta jo ensitreffien jälkeen.

Tiedätkö, mitä on emotionaalinen masturbaatio?

Emotionaalinen masturbaatio ei sen harhaanjohtavasta nimestä huolimatta liity itsetyydytykseen. I Had a Nice Time and Other Lies: How to Find Love & Shit Like That -kirjassa esitellyllä termillä tarkoitetaan käyttäytymistä, jossa henkilö fantasioi pakkomieleisesti henkilöstä, jota hän on alkanut juuri tapailla.

Kirjailijat Jordana Abraham, Samantha Fishbein ja Aleen Kuperman selittävät, että emotionaalinen masturbaatio voi alkaa jo ensimmäisten treffien jälkeen. Heidän mukaansa se ilmenee yleensä eri tavalla miesten ja naisten keskuudessa. Miehet fantasioivat todennäköisemmin seksistä tapaamansa naisen kanssa, kun taas naiset, stereotyyppisesti yleistäen, haaveilevat avioliiton ja lasten täyteisestä tulevaisuudesta.

Valtaosa meistä on joskus harjoittanut jonkinasteista emotionaalista masturbaatiota ja tämä on täysin normaalia; tulevaisuuden suunnitteleminen potentiaalisen kumppanin kanssa on luonnollinen asia. Kirjassa kuitenkin keskitytään ilmiöön, jossa tulevaisuudesta fantasioiminen alkaa todella varhaisessa vaiheessa suhdetta. Kaikilla on yksi ystävä, joka vakuuttaa löytäneensä Sen oikean jo ensimmäisten treffien jälkeen ja suunnittelee häitä henkilön kanssa, jonka sukunimeä ei vielä tiedä.

Tämä on usein merkki siitä, että henkilön pyrkii täyttämään jotakin tyhjiötä elämässään. Esimerkiksi yli 30-vuotiaiden joukossa emotionaalista masturbaatiota voi osaltaan selittää se, että yhteiskunta asettaa heille kovia paineita kumppanin löytämisestä, avioliitosta ja lapsista.

Nettideittailu ja deittisovellukset pahentavat asiaa entisestään.

– Meistä saattaa tuntua siltä, kuin tuntisimme potentiaalimme kumppanin jo ennen kuin olemme edes tavanneet häntä, selittää psykoterapeutti Hilda Burke:

– He ovat saattaneet jo ilmoittaa poliittiset näkemyksensä, perhetaustansa, ja että he haluavat 2,5 lasta, koiran ja talon lähiöistä ja kuvailleet, millainen on heidän ihanteellinen aamiaisensa. Monelle nämä yksityiskohdat riittävät siihen, että he lisäävät jo onnellista loppua käsikirjoitukseen.

Kuten ei pakkomielteinen käytös, tällainen fantasiointi ei ole tervettä. Ei ole kohtuullista asettaa suuria painetta ja odotuksia henkilölle, jonka olet vasta tavannut. Mikä pahinta, kun fantasia ja todellisuus kohtaavat, on edessä usein pettymys. Liiallista toiveajattelua kannattaakin välttää, jos ei muusta syystä, niin oman mielenterveyden takia.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!