Katoliset suhtautuvat seksiin konservatiivisesti.

Tiedätkö, millaisen seksin katolinen kirkko hyväksyy?

09.11.2018 21:01

Katolilaisella kirkolla on perinteisesti hyvin konservatiivinen suhde seksiin. Uskonto voi vaikuttaa yksilön seksuaalisuuteen ja seksielämään hyvinkin voimakkaasti. Tiedätkö sinä, millaista seksiä kunnollinen katolilainen saa harrastaa? Metro UK listasi, mitkä asiat ovat kiellettyjä katolilaisuudessa.

Seksi ennen avioliittoa

Seksi ennen avioliittoa ei ole hyväksyttyä. Esiaviollisesta seksistä pidättäytyminen kuuluu olennaisena osana katolilaisuuteen. Ennen avioliittoa katolilaiset tunnustavat syntinsä; avioon astuvien tulisi tunnustaa, mikäli he ovat hairahtaneet ennen avioliittoa, jotta heidän syntinsä voidaan antaa anteeksi.

Ehkäisy

Myös ehkäisy on kielletty. Katolilaisilla onkin perinteisesti suuria perheitä, koska monet heistä eivät käytä ehkäisyä. Vaikka nykyinen paavi suhtautuu ehkäisyyn hieman höllemmin, katolilaiset uskovat, että ehkäisyvälineiden käyttö on vastoin Jumalan tahtoa. Perheen suunnittelu on kiinni Jumalasta, ei sinusta. Lienee selvää, että myös abortti on suuri "ei".

Homoseksuaalisuus

Homoseksuaalisuutta ei katsota katolisessa kirkossa hyvällä. Katolisen kirkon kanta on, että samaa sukupuolta kohtaan vetovoimaa tuntevien tulisi pidättäytyä seksistä, sillä avioliitto sallitaan vain miesten ja naisten välillä, ja avioliiton ulkopuolinen seksi on syntiä.

Anaaliseksi

Ilmeisesti tämä jakaa uskovaisten mielipiteet. Raamattu ei tee selväksi, voivatko avioparit harrastaa anaaliseksiä. Online-foorumeilla osa ihmisistä on sitä mieltä, että anaaliseksi vaimon ja aviomiehen välillä on täysin hyväksyttävää, kun taas toiset kokevat, että se on syntiä, koska se kiertää säännön, jonka mukaan perheenlisäyksestä päättäminen on Jumalan tehtävä.

Lähde: Metro UK

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: all over press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!