fbq
Hotnow
08.04.2019 21:48
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Suutelemisen tiede on monimutkainen.
Tiedätkö, miksi suutelemme silmät kiinni? Syy saattaa olla hyvinkin yksinkertainen!
Hotnow
08.04.2019 21:48
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Olet varmasti huomannut, että silmät sulkeutuvat kuin automaattisesti, kun valmistaudut suutelemaan jotakuta. Royal Hollowayn yliopiston tutkijoiden mukaan syy tähän saattaa olla hyvin yksinkertainen. Hiljattain julkaistun tutkimuksen mukaan monimutkaiset ​​visuaaliset tehtävät nimittäin heikentävät ihmisen kykyä havaita kosketusta.

Tutkimuksessa osallistujille esitettiin visuaalisia tehtäviä näytöllä. Samalla, kun osallistujat keskittyivät tehtäviin, heidän käsiinsä, jotka oli peitetty kankaalla, tuotettiin lyhytaikaista värähtelyä. Tutkijat havaitsivat, että kun visuaalisen tehtävän vaikeustaso kasvoi, osallistujien kyky havaita värähtely väheni. Mitä vähemmän haastava visuaalinen tehtävä puolestaan oli, sitä todennäköisemmin he huomasivat värähtelyn.

– Vaikutus oli tilastollisesti merkittävä, arvioi tutkimuksen yhdessä kollegansa kanssa suorittanut tohtori Polly Dalton.

Lue myös: 5 ällöttävää faktaa suutelemisesta!

Tohtori Daltonin mukaan tutkimuksen tulokset voivat mahdollisesti selittää myös ihmisten tavan sulkea silmät suudellessa:

– Yksi mahdollinen selitys on, että silmien sulkeminen vähentää visuaalisia haasteita, joten se saattaa lisätä tuntoherkkyyttä suutelemisen aikana.

Lähde: Self

Tilaa Seiskan uutiskirje! »