Nuoret lähettävät aiempaa enemmän seksiviestejä.

Teinien seksiviestittely on yleistynyt!

12.03.2018 21:01

Teini-ikäiset lähettävät enemmän seksiviestejä kuin koskaan, toteaa tutkimus.

JAMA Pediatrics-lehden julkaisema tutkimus paljastaa, että teini-ikäiset lähettävät ja saavat aiempaa enemmän seksuaalissävytteisiä tekstiviestejä. Pew Research Center-tutkijoiden mukaan seksiviestien lähettely teinien joukossa on noussut merkittävästi sitten vuoden 2009.

Meta-analyysi tarkasteli 39 aiempaa tutkimusta, joissa oli yhteensä 110 380 osallistujaa, jotka olivat iältään 12-18-vuotiaita. Tutkimuksen mukaan 27 prosenttia teineistä on vastaanottanut seksiviestejä, ja 15 prosenttia heistä on lähettänyt niitä. 12 prosenttia teini-ikäisistä oli lähettänyt sekstiviestejä eteenpäin ilman alkuperäisen lähettäjän suostumusta.

Tutkimus ei havainnut merkittäviä eroja tyttöjen ja poikien välillä. 

– On esitetty, että nuoret naiset saattavat todennäköisemmin kokea ikäistensä miesten taholta painetta lähettää itsestään alastonkuvia, tutkijat kirjoittavat:

– Meta-analyysimme ei kuitenkaan tue tätä yleistä uskomusta, sillä emme havainneet merkittäviä sukupuolten välisiä eroavaisuuksia seksiviestien lähettämisessä tai vastaanottamisessa.

Seksiviestien yleistyminen saattaa tuoda mukanaan uusia oikeudellisia kysymyksiä muun muassa suostumuksesta, tutkijat uskovat. He kehottavatkin vanhempia toimimaan ennaltaehkäisevästi ja käymään aiheesta avointa keskustelua lasten kanssa.

Lähde: U.S. News

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: all over press

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!