Hyppää pääsisältöön
Seksin välttäminen voi auttaa elämään pidempään

Tee tämä radikaali muutos seksielämääsi - ja saatat elää pidempään!

Tekemällä yhden muutoksen seksielämääsi voit kenties elää paljon pidempään.

Valinta ei tosin sovellu kaikille, sillä se vaatii melkoista itsekuria. Tutkimuksen mukaan täysi selibaatti saattaa auttaa ihmisiä elämään pidempään. Selibaatin ja pitkäikäisyyden välisen yhteyden vahvistavat Sheffieldin yliopistossa tehdyn tutkimuksen havainnot.

Seksi vahingoittaa immuunijärjestelmää

Tutkimus, joka toteutettiin kovakuoriaisilla, paljasti, että seksistä kieltäytyminen oli pitkän iän kannalta suotuisampi vaihtoehto kuin seksuaalinen aktiivisuus.

– Kuoriaiset, jotka parittelevat, kuolevat nopeammin kuin kuoriaiset, jotka eivät parittele, toteaa tohtori Michael Siva-Jothey.

– Ihmisten mekanismi on erilainen, mutta periaate on sama. Kovakuoriaisilla parittelu vapautti siittiöiden ja munien tuotantoon tarvittavia hormoneja, joilla oli negatiivinen vaikutus immuunijärjestelmään.

Näin ollen kuoriaiset, jotka harrastivat seksiä, tekivät samalla tehokkaasti vahinkoa omalle immuunijärjestelmälleen. Tohtori Siva-Jothey uskoo, että tuloksia voidaan soveltaa myös ihmisiin:

– Nunnat on yleensä pitkäikäisempiä kuin naiset, joilla on lapsia, ja useimmat meistä tuntevat impitädin, joka tuntuu elävän ikuisesti. Kysymys kuuluu, miksi?

Eunukit elivät todella pitkään

Aiemmissa tutkimuksissa on osoitettu, että satoja vuosia sitten eunukit elivät jopa 19 vuotta muita saman yhteiskuntaluokan miehiä pidempään. Tutkijoiden mukaan mieshormoni testosteroni saattaa alentaa elinajanodotetta, mikä puolestaan osaltaan selittää, miksi naiset tapaavat elää miehiä pidempään.

Näin ollen selibaatista saattaisikin olla hyötyä erityisesti miehille.

Lähde: Mirror

 


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!