fbq
Hotnow
12.05.2017 21:00
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Tutkimus paljastaa, koska naiset pettävät.
Tässä vaiheessa liittoa vaimot pettävät - ja tämän ikäisinä!
Hotnow
12.05.2017 21:00
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Pettäminen ei ole uusi ilmiö, mutta nettideittailun maailmassa se on helpompaa kuin koskaan ennen. Muun muassa salasuhteita etsiville suunnatulla Victoria Milan -deittisivustolla on viitisen miljoonaa käyttäjää. Taannoisessa tutkimuksessaan sivusto selvitti, milloin naiset alkavat pettää aviomiehiään.

Sivusto tarkasteli kaikenikäisiä ja ympäri maailmaa asuvia naispuolisia asiakkaitaan selvittääkseen, koska nämä tavallisimmin aloittivat avioliiton ulkopuolisen suhteen. Kävi ilmi, että maiden välillä oli merkittäviä eroja. Esimerkiksi Britanniassa valtaosa naisista alkoi pettää jo 25-29 vuoden iässä. Suomessa vain 15 prosenttia naisista petti puolisoaan tässä iässä.

Etenkin Espanjassa ja Unkarissa naiset alkoivat pettää vasta kypsemmällä iällä. Espanjassa sivuston käyttäjistä valtaosa oli 40-44-vuotiaita naisia, ja Unkarissa 45-49-vuotiaita. Yhdysvalloissa pettävän naisen ikä oli keskimäärin 35 vuotta. Se oli lähellä globaalia keskivertoa, joka oli 36,6 vuotta.

Kansainvälinen keskiverto pettämisen aloittamiselle oli seitsemäs tai kahdeksas aviovuosi. Nopeimmin pettämään sortuivat irlantilaiset, jotka pettivät oltuaan naimisissa vasta 3,6 vuotta. Myöskään ruotsalaisnaiset eivät malttaneet odottaa kauaa, vaan he pettivät 4,1 vuoden jälkeen.

– Naimisissa olevat naiset aloittavat suhteen eri syistä. Kenties heidän miehensä ei anna heille heidän ansaitsemaansa huomiota ja kunnioitusta, sanoo sivuston perustaja Sigurd Vedal

– Tai ehkä he edelleen rakastavat kumppaniaan, mutta kipinä on kadonnut avioliitosta.

Lähde: Victoria Milan

Tilaa Seiskan uutiskirje! »