Saako seksiä harrastaa?

Tarkoittaako koronaeristys myös selibaattia? Asiantuntija: "Jätä kielisuudelmat väliin"

24.03.2020 16:04

Sosiaalisten kontaktien välttämisen tärkeyttä peräänkuulutetaan nyt koko ajan. Sosiaalisen etäisyyden säännöt ovat kuitenkin monelle hämärän peitossa ja somessa on pähkäilty muun muassa, saako seksiä vielä harrastaa. Itä-Anglia-yliopiston lääketieteen professori ja tartuntatautien asiantuntija Paul Hunter kertoo The Huffington Postille, miten hän asian näkee.

Professorin mukaan jotkut sairaudet, kuten Ebola ja Zika, voivat tarttua siemennesteen kautta, mutta Covid-19:n kohdalla sellaisesta ei ole näyttöä. 

– Ongelmaksi muodostuvat ennen varsinaista seksiä tapahtuvat asiat. Suurin riski on viruksen leviäminen pisaratartuntana suun kautta. Kielisuudelmat kannattaa todennäköisesti jättää väliin, joten seksin harrastaminen ilman sitä osaa voisi olla hyvä ajatus, hän selittää.

Älä harrasta seksiä kenen tahansa kanssa

Professori Hunter lisää, että tartunnan riski riippuu myös siitä, kenen kanssa seksiä harrastetaan. 

– Kun sosiaalista eristäytymistä harjoitetaan perheenä tai pariskuntana, yritetään periaatteessa vältellä muuta maailmaa. En henkilökohtaisesti näe mitään syytä, miksi sen pitäisi häiritä seksielämäänne. Uskon vahvasti, että syntyvyys kasvaa ensi vuoden alussa. Eihän niitä Crocodile Dundee-uusintojakaan jaksa loputtomiin katsella.

Sen sijaan irtosuhteiden harrastaminen on hänen mukaansa tällä hetkellä riskaabelia. Useiden ihmisten tapaaminen kodin ulkopuolella ei ole suositeltavaa.

– Riski tartunnan saamiseen tai levittämiseen liittyy paljolti kontaktien määrään ja niiden etäisyyteen.

Professori Hunter muistuttaa kuitenkin, että jokaisen, jolla ilmenee Covid-19:iin viittaavia oireita, tulisi välttää seksiä ja muuta läheistä kontaktia muiden ihmisten, mukaan lukien oman kumppanin, kanssa.

Lähde: The Huffington Post

Seiska tuo iloa elämään! Autamme nyt lukijoitamme joka kuukausi. Tunnetko jonkun, joka on avun tarpeessa? Auta läheistäsi ja ilmoita hänestä meille!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!