Hotnow

Tämän takia naisen orgasmi saa miehen innostumaan!

31.03.2017 10:03

Miehet toki nauttivat omasta orgasmistaan, myös naisen kliimaksi saa miehen innostumaan. Tämän luulisi johtuvan siitä, että miehet ovat herrasmiehiä ja haluavat myös kumppaninsa nauttivan, eikö? Ei.

Journal of Sex Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan miehet kokevat naisen orgasmin omana ansionaan. Tutkijat kutsuivat ilmiötä vapaasti suomennettuna termillä "miehisyyssaavutus".

Tutkimuksessa 810 miestä pyydettiin kuvittelemaan tilannetta, jossa he olivat sängyssä viehättävän naisen kanssa. Toisessa skenaariossa nainen sai orgasmin, ja toisessa ei. Kävi ilmi, että miehet, joiden mielikuvitusnainen sai orgasmin, olivat myös itsevarmempia seksitaidoistaan.

– Tulokset viittaavat siihen, että naisten orgasmit toimivat, ainakin osittain, maskuliinisena saavutuksena miehille, tutkijat kirjoittivat.

Huono asia sekä naisille että miehille

Tutkijoiden mukaan ilmiö vahingoittaa naiskeskeistä suhtautumista naisen orgasmiin. Tämä on huono asia niin naisten kuin miesten kannalta:

– Yksi syy on, että se voi asettaa paineita heteromiehille, jotka kokevat, että heidän täytyy "antaa" naiselle orgasmeja, ikään kuin orgasmeja vedettäisiin hatusta, tutkijat toteavat:

– Tämä liittyy kulttuuriseen ajatukseen naisesta passiivisena vastaanottajana.

Osittain juuri tästä syystä monet naiset tuntevat myös painetta teeskennellä orgasmeja. Jos naisen orgasmin tarkoituksena on pönkittää miehen maskuliinisuuden tunnetta, täytyy naisten teeskennellä säästääkseen miesten tunteita.

Lähde: Cosmopolitan

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!