Hotnow

Tämän takia miehet lähettävät kuvia peniksestään!

24.02.2017 12:43

Viime vuonna Match.com-sivuston kyselyssä havaittiin, että 49 prosenttia naisista on saanut pyytämättä kuvia miesten sukuelimistä. Kyselyyn vastanneet miehet olivat rehellisiä, sillä 47 prosenttia heistä myönsi lähettäneensä naisille kuvia peniksestään. 

Tohtori Justin Lehmiller valottaa, miksi miehet tuntevat tarvetta lähettää kuvia sukuelimistään naisille, jotka eivät ole kuvia pyytäneet.

Yksi teoria on nimeltään Error Management Theory EMT. Tämän evoluutioteorian mukaan miehille ja naisille on kehittynyt erilaisia kognitiivisisia vinoumia, joiden tarkoituksena on edesauttaa lisääntymistä. Koska miehet etsivät jatkuvasti uusia seksikumppaneita, tulkitsevat he helposti naisen ystävällisyyden flirttailuna. Biologian näkökulmasta katsottuna miehen on parempi kokeilla ja saada pakit, kuin sivuuttaa tilaisuus lisääntymiseen.

Toinen teoria on klassinen ekshibitionismi. Tällaiset henkilöt saavat seksuaalista mielihyvää paljastaessaan sukuelimensä toisille ihmisille. Järkyttyneet reaktiot sen kun lisäävät kiihotusta. Lehmillerin mukaan tällaiseen käyttäytymiseen liittyvät usein heikot sosiaaliset taidot. Jotkut tutkijat taas ovat päätelleet kyseessä olevan keino, jolla pakottaa toinen sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

Lehmiller uskoo myös, että muutkin kuin seksuaaliset tekijät ovat vaikuttaneet ilmiöön. Esimerkiksi anonyymiys internetissä saa yhä useammat ihmiset jakamaan alastonkuvia. Lehmiller korostaa kuitenkin, etteivät teoriat sinällään oikeuta seksuaalista häirintää. 

 

Lähde: The Independent

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!