Hyppää pääsisältöön
Seksin ei ole pakko unohtua.

Tämä voi olla elämäsi tärkein artikkeli! Asiantuntija neuvoo: Näillä helpoilla vinkeillä säilytät intohimon parisuhteessasi!

On luonnollista, että kiihko ja intohimo parisuhteessa lähtevät laskuun kuherruskuukauden jälkeen. Seksi- ja parisuhdeasiantuntija Tracey Coxin mukaan tämä ei kuitenkaan ole väistämätöntä. Vaikka se on haasteellista, intohimo on mahdollista säilyttää suhteessa pidempäänkin.

Coxin mukaan ensimmäinen askel on ymmärtää ja hyväksyä, että rakkaus ja intohimo eivät ole sama asia. Kumppania voi rakastaa, vaikka intohimo olisikin päässyt hiipumaan. Itse asiassa Coxin mukaan suhteen alkuajalle ominainen epävarmuus toisen tunteista on olennainen osa himoa. Kun varmuus suhdetta kohtaan kasvaa, epävarmuus ja mustasukkaisuus katoavat.

Mukavuus tappaa himot

Rakastavassa ja tasapainoisessa suhteessa molemmat tuntevat olonsa turvalliseksi ja kotoisaksi. Mukavuus kuitenkin tappaa himot helposti. Miehillä rakkaus ja himo ovat biologisesti toistensa vastakohdat. Rakastuneen miehen aivot tuottavat vasopressiiniä, joka puolestaan johtaa testosteronin vähenemiseen.Tämä vaikuttaa negatiivisesti libidoon. Coxin mukaan miehet tulkitsevat asian usein niin, että he ovat lakanneet rakastamasta kumppaniaan. Asia on kuitenkin juuri päinvastoin; he ovat rakastuneet liiaksi.

Naisten himot puolestaan liittyvät läheisesti siihen, miten he tulkitsevat kumppaninsa tunteita. Suhteen alussa nainen ei joudu kyseenalaistamaan, onko mies kiinnostunut hänestä. Vuosien vieriessä tilanne saattaa kuitenkin muuttua. Kun seksi ei enää kiinnosta miestä entiseen tapaan, saattaa nainen kyseenalaistaa tämän tunteet, tai jopa epäillä tätä uskottomuudesta. 

Unohda idealistinen seksielämä

Coxin mukaan pariskuntien tulisi luopua siitä idealistisesta ajatuksesta, mitä hyvällä seksielämällä yleensä tarkoitetaan. Hyvän seksielämän ei tarvitse tarkoittaa, että seksiä harrastetaan monta kertaa päivässä ja vaatteet revitään päältä. Tärkeintä on keskittyä siihen, mikä kummankin sytyttää ja kokeilla uusia asioita niiden asioiden pohjalta.

Pitkässä parisuhteessa parasta onkin juuri luottamuksen mukana tuleva mahdollisuus kokeilla erilaisia asioita. Lisäksi parisuhteessakin kannattaa ainakin ajoittain panostaa omaan viehättävyyteen; seksikkäät vaatteet ja pienet, viekottelevat teot saavat toisen oikealle tuulelle.

Riko rutiineja

Cox varoittaa pitkään yhdessä olleita pareja rutiineista. Kun toisen kanssa harrastaa seksiä lukemattomia kertoja, oppii hänen kehonsa tuntemaan hyvin. Tämä on lähtökohtaisesti hyvä asia, sillä tiedät, millaista kosketusta toinen kaipaa. Se voi kuitenkin helposti johtaa seksin rutinoitumiseen, jossa seuraatte aina samaa kaavaa. Toki kaava on helppo ja toimiva, mutta intohimoa se ei suhteeseen tuo. Rutiineja onkin syytä aika ajoin rikkoa. Esimerkiksi sijainnin vaihtaminen saattaa tuoda seksiin uutta jännitystä.

Vaihtakaa makuuhuone keittiöön tai kokeilkaa seksiä ulkona. Myös pornon ja seksilelujen kokeileminen voi tuoda seksiin uutta intoa. Lisäksi fantasiointi on tärkeä osa seksielämää. Se, että haet joskus fantasioihisi inspiraatiota myös muusta kuin kumppanistasi, ei ole pettämistä. Päinvastoin, se voi auttaa sinua pysymään uskollisena.

Ennen kaikkea Cox muistuttaa, että intohimo syntyy aivoissa. Vaikka seksin fyysinen puoli on luonnollisesti tärkeää, yhtä olennaista on, että myös tunnepuoli on kunnossa. Vaalikaa intiimiyttä ja läheisyyttä yhtä lailla makuuhuoneessa kuin sen ulkopuolella.

Lähde: Daily Mail


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!