Hyppää pääsisältöön
Onnellinen pari.

Tällainen vaikutus seksillä on aivoihin!

Mikäli et vielä ollut tietoinen asiasta, seksi on hyväksi niin keholle kuin mielelle. Se paitsi lievittää stressiä ja ahdistusta, myös parantaa unenlaatua ja mielialaa. Se myös edistää sydämen terveyttä ja vahvistaa immuunijärjestelmää, sekä polttaa kaloreita. The Sun listasi, miten seksin harrastaminen vaikuttaa miesten ja naisten aivoihin.

Miehet

Etenkin miesten kohdalla seksissä vapautuvat kemikaalit auttavat heitä tunnistamaan omat tunteensa. University Medical Center Groningenin tutkimus havaitsi, että seksin vilkastuttama verenkierto lisäsi aktiivisuutta aivojen tunteita käsittelevillä alueilla.

Lisäksi seksin on todettu vähentävän ahdistusta miehillä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että verenkierto mantelitumakkeessa, joka on liitetty ahdistukseen ja mielenterveysongelmiin, heikkenee seksin aikana. Näin ollen miehet tuntevat olonsa vähemmän ahdistuneiksi seksin jälkeen.

Naiset

Myös naisten aivot hyötyvät seksistä. On osoitettu, että naisten aivot "aktivoituvat merkittävästi" orgasmin aikana. Tämä näkyy muun muassa aivokuoren etuosassa, pihtipoimussa sekä pikkuaivoissa. Nämä alueet auttavat paitsi prosessoimaan tunteita, ne toimivat myös kivunlievityksessä. Northwestern Universityn tutkimuksen mukaan orgasmi voi saada naisen aivot samanlaiseen transsin kaltaiseen tilaan, kuin esimerkiksi musiikin kuuntelu.

Lisäksi seksi parantaa unenlaatua sekä naisilla että miehillä. Oksitoniinin vapautuminen seksin aikana tuottaa väsymyksen tunteen ja seksin fyysinen rasitus edistää hyvää unenlaatua. Mikä tärkeintä, seksi lisää onnellisuuden tunnetta molempien sukupuolten edustajilla. Tämä johtuu muun muassa mielialaa parantavista serotoniinista ja oksitosiinista. Oksytoniini myös lievittää stressiä ja auttaa rentoutumaan.

Lähde: The Sun


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!