Hyppää pääsisältöön
Pähkinävoi tekee hyvää siemennesteelle.

Tällä elintarvikkeella spermasi muuttuu paremmaksi!

Uuden tutkimuksen mukaan pähkinävoin syöminen saattaa parantaa sperman laatua. Espanjalaisen Universitat Rovira i Virgili-yliopiston tutkijat totesivat, että runsaasti pähkinöitä sisältävä ruokavalio parantavat sekä siittiötiheyttä että siittiöiden liikkuvuutta.

Tutkijat seurasivat 18-35-vuotiaiden, perusterveiden miesten sperman laatua 14 viikon ajan. Miehet jaettiin satunnaisesti kahteen ryhmään, joista toisessa miehet söivät päivittäin 60 grammaa pähkinöitä, kuten manteleita, hasselpähkinöitä ja saksanpähkinöitä. Toisen ryhmän miehet eivät nauttineet pähkinöitä. Tutkijat havaitsivat, että siemenneste oli korkealaatuisinta miehillä, jotka söivät säännöllisesti pähkinöitä. Tutkijoiden mukaan havainnot "tukevat kroonisen pähkinän kulutuksen hyödyllistä roolia siittiöiden laadussa".

On syytä huomata, että tutkimuksessa ei tarkasteltu koehenkilöiden ruokavaliota laajemmin.

Tutkimus ei kuitenkaan yksinään ole vakuuttava todiste siitä, että juuri pähkinät parantavat siemennesteen laatua. On esimerkiksi mahdollista, että pähkinät toimivat ensimmäisessä ryhmässä terveellisempänä vaihtoehtona vähemmän ravitseville välipaloille. On myös mahdollista, että muutkin ruoat, kuin pähkinä, voisivat tuottaa samanlaisia tuloksia. Ennen kaikkea täytyy muistaa, että pähkinät tuskin saavat yksinään ihmeitä aikaan. Muun muassa ruokavalio, fyysinen terveys, tupakointi, alkoholi ja hormonaalinen tasapaino ovat kaikki sperman laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!