Hyppää pääsisältöön
Onko biologialla tekemistä sänkymieltymysten kanssa?

Syntyvätkö homomiehet olemaan "päällä" tai "alla" - uusi tutkimustulos!

Pitkään on ollut tiedossa, että mitään yhtä maagista homo-geeniä ei ole. Sen sijaan tutkijat arvelevat homouden olevan monen asian, kuten geneettisten, hormonaalisten ja ympäristön tekijöiden summa. Siitä huolimatta homomiehet yleensä niputetaan yhdeksi, monoliittiseksi ryhmäksi, jossa kaikkia pidetään keskenään samankaltaisina.

Uusi tutkimus Toronto Mississaugan yliopistosta kuitenkin paljastaa, miten suurta biologista vaihtelua homomiesten keskuudesta löytyy, kun kyse on seksistä. Tutkimustulokset osoittavat, että homoseksuaalisten miesten joukosta on eroteltavissa alaryhmiä, joiden biologiset lähtökohdat saattavat epäsuorasti vaikuttaa siihen, haluaako mies olla saava vai antava osapuoli seksissä.

Tutkijat haastattelivat 240 homomiestä heidän seksuaalista mieltymyksistään ja heidän taustoistaan. Tulokset viittaavat siihen, että homomiesten biologisia perustekijöillä saattaa olla vaikutusta heidän henkilökohtaisiin mieltymyksiinsä sängyssä.

– Mielenkiintoista tässä on se, että jopa sellaisten henkilöiden joukossa, jotka jakavat melko samanlaisen ​​seksuaalisen suuntauksen - eli puhumme miehistä pitävistä miehistä - voi olla hyvin monenlaisia ​​prosesseja, jotka johtavat samaan seksuaaliseen suuntautumiseen, sanoo apulaisprofessori Doug P. VanderLaan.

Kätisyydelläkin merkitystä

Tutkijat havaitsivat, että valtaosa miesten kanssa seksiä harrastavista miehistä vaihteli roolien välillä, eli he saattoivat olla tilanteesta riippuen joko "alla" tai "päällä". Biologisia eroja tarkastellessa tutkijat havaitsivat, että vastaanottavaksi osapuoleksi mielivät miehet olivat tilastollisesti useammin vähemmän sukupuolirooliin mukautuvia, eli he esimerkiksi osoittivat lapsuudessaan vähemmän kiinnostusta sukupuolelleen tyypillisiin harrastuksiin.

Siinä missä rooleja vaihtelevilla miehillä oli useimmiten perheessään isosiskoja, vastaanottajan rooliin haluavilla oli usein isoveljiä. Antavat osapuolet olivat tilastollisesti useammin oikeakätisiä, kun taas vastaanottavat olivat todennäköisemmin vasenkätisiä.

VanderLaan kuitenkin tunnustaa tutkimuksen rajallisuuden.

– Seksuaalisen identiteetin kehittäminen on monimutkainen prosessi, joka kehittyy vuosikymmenien ajan, joten ajatus siitä, että jollakin kohdussa tapahtuneella kehityksellä olisi välitön vaikutus jonkun seksuaaliseen käytökseen myöhemmällä iällä, vaikuttaisi hieman liian yksinkertaistavalta, VanderLaan selittää.

Lähde: Jezebel


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!