Hotnow

Sujuuko seksi arjen kiireessä rutiinilla? Paranna parisuhdettasi ja seksielämääsi karezzalla!

30.05.2018 21:02

Jos olet ollut kumppanisi kanssa pitkään, on todennäköistä, että myös seksi kuluu arjen kiireessä rutiinilla. Jos tuntuu, että seksi sujuu liukuhihnalta ja yhteys kumppaniin on kadoksissa, kannattaa kokeilla karezzaa.

Karezza on italiaa ja tarkoittaa hyväilyä. Sanalla viitataan pitkiin rakastelusessioihin, joihin kuuluu paljon silittelyä, koskettelua ja silmiin katsomista. Orgasmia siihen ei kuitenkaan kuulu. The Karezza Method -ohjekirja julkaistiin vuonna 1931, mutta harva on edes kuullut termiä.

– Ihmiset harrastavat seksiä kuin puput. Karezzassa seksiä harrastetaan pikemmin kuin kilpikonnat, selittää Williamsburg, Virginian seksivalistaja Eric Garrison.

Mahdollistaa oksitosiinin tasaisen tuotannon

Karezza on erinomainen tapa vahvistaa parisuhdetta. Vaikka orgasmi laukaisee aiheuttava kehoon valtavan annostuksen dopamiinia, karezza mahdollistaa rakkaushormonina tunnetun oksitosiinin tasaisemman tuotannon. Tämä auttaa vahvistamaan läheisyyden tunnetta ja parantamaan kommunikaatiota kumppanien välillä.

– Karezzaa harjoittaessa seksi on vähemmän fysiologisesti dramaattista, ja painopiste on enemmän romantiikassa ja henkisessä yhteyden löytämisessä, sanoo perhe- ja avioliittoterapeutti Rachel Wright.

Näin pääset alkuun karezzan harjoittamisessa.

1. Valitse kumppani huolella

Karezzaa ei ole tarkoitettu yhden yön juttuihin.

– Se ei todellakaan ole hyvä harjoitus, jos välillänne ei ole luottamusta, Wright sanoo. 

2. Puhukaa syistä

On tärkeää puhua syistä, miksi haluatte kokeilla karezzaa. Kun ymmärrät, mitä toinen kaipaa, pystyt paremmin tarjoamaan sen hänelle.

3. Sopikaa säännöistä

Paljonko aikaa haluatte käyttää karezzaan? Onko tiettyjä alueita, joita et halua kosketettavan? Miten toimia, jos tunnet orgasmin olevan lähellä?

4. Aloita pienin askelin

Toki karezzaa voi jatkaa tuntikausia, mutta koko kalenteria ei ole pakko tyhjentää istuntoa varten. 

– Ihmisille, jotka ovat tottuneet pikapanoihin, viisi minuuttia riittää, Garrison lupaa.

5. Älä pelkää orgasmia

Orgasmi ei kuulu karezzaan, mutta kliimaksi ei tarkoita epäonnistumista. Tärkeintä on, ettei orgasmi ole tavoite karezzassa.

6. Puhukaa

Viestintä on tärkeää ennen karezzaa ja sen jälkeen. Jos nautit jostakin kokemastanne hetkestä aivan erityisesti, kerro se kumppanillesi. Jos haluat kokeilla jotakin uudelleen tai hieman eri tavalla, sano se ääneen. Oliko koko kokeilu mielestäsi ajan hukkaa? Senkin saa sanoa ääneen. 

Lähde: Women's Health

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!